De groei van het aantal nieuwe festivals neemt weliswaar ietsjes af, maar Brabant is nog niet verzadigd. Foto: VisitBrabant
De groei van het aantal nieuwe festivals neemt weliswaar ietsjes af, maar Brabant is nog niet verzadigd. Foto: VisitBrabant (Foto: VisitBrabant)

Food Festivals in Brabant: smaakfestijnen voor 't hele gezin

BRABANT - Met gezin, vrienden, kennissen en/of relaties onbevangen genieten van heerlijke gerechtjes, verfrissende drankjes én chille deuntjes in de vorm van live muziek! Bij foodfestivals in Brabant draait het om meer dan alleen lekker eten en drinken. Omdat Brabanders van gezelligheid houden… Kom, schuif lekker aan deze zomer!

Noord-Brabant heeft met zijn bijzondere culinaire en gastronomische traditie een eer hoog te houden. Het programma Brabant Celebrates Food is de uitgelezen kans dat bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.

Brabant is de meest innovatieve provincie op het gebied van Food en speelt met outdoor foodconcepten uniek in op het sterk veranderende consumptiegedrag. De consument vraagt extra aandacht voor vers en gezond, duurzaamheid, een gemoedelijke ambiance en het beleven van authentieke smaken. En dan het liefst op een unieke locatie, of buiten. Op een plein, in een park of het bos.
Food(truck) festivals zijn immens populair. De groei van het aantal nieuwe festivals neemt weliswaar ietsjes af, maar Brabant is nog niet verzadigd. "De kwaliteit van het eten neemt toe", zegt Sounil Bahadoer (De Lindehof, Nuenen). Wie denkt dat een 2-sterrenkok niet op een foodtruckfestival gezien wil worden, heeft het mis. Hij is er regelmatig te vinden. Als bezoeker en als kok. "Er zijn festivals waar de top van de gastronomie te vinden is."

Bahadour heeft al eens staan koken op een van 's werelds grootste dancefestivals, namelijkTomorrowland. "Dat willen we vaker gaan doen. Een ander publiek kennis laten maken met sterrenkwaliteit eten. Heel leerzaam, omdat je in relatief korte tijd veel porties uit moet serveren en daarbij niet mag inleveren op kwaliteit", aldus Bahadour, die niet de enige 'festival-sterrenkok' is. Sterrenchef Gerard Wollerich ontving dit jaar al zijn gasten op het Brabantse dancefestival 7th Sunday en foodfestival Fabriek Magnifique. "Het is fantastisch om een breed publiek te laten genieten."

Foodtrucks zijn de smaakmakers van menig festival. Vanwege hun vorm, hun kleur, hun koks en natuurlijk hun gerechtjes. Hamburgers en worstjes zie je steeds minder. Daarvoor in de plaats komen mooie gerechtjes, bijzondere smaken, culinaire hoogstandjes. Voor jong en oud. Want wat opvalt is dat er ook voor kinderen steeds meer te beleven valt. Een dagje uit met het gezin is zo gepland!

Als toetje, navolgend een paar leuke Food Festival-tips voor het hele gezin.

Sushi Festival Joy
's-Hertogenbosch,
vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus.

Lekker Etten-Leur
Etten-Leur,
vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september.

De Foodstoet
Bergen op Zoom,
vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september.

Rrrollend Oisterwijk
Oisterwijk,
vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september.

Dutch chili fest
Eindhoven,
zondag 9 september.

Smaak Karavaan
Tilburg,
vrijdag 14 t/m zondag 16 september.

Kijk voor een volledig overzicht van alle food events de website brabantcelebratesfood.nl.

Meer berichten
Shopbox