Foto: Shutterstock

Brugklasbijdrage voor overgangsjaar

OSS - De gemeente Oss vindt het belangrijk dat alle kinderen die van de basisschool naar het voorgezet onderwijs gaan een goede start kunnen maken. Ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen. Om hen te ondersteunen zijn er diverse regelingen waar ouders een beroep op kunnen doen.

Kinderen die van de basisschool naar de middelbare school gaan, hebben vaak nieuwe spullen nodig zoals een tas, rekenmachine, laptop of tablet of een nieuwe fiets. Omdat niet iedereen die kosten kan betalen, heeft de gemeente Oss de regeling 'Meedoen is belangrijk'. Onderdeel van die regeling is een eenmalige bijdrage van 400 euro per kind voor het overgangsjaar van basisschool naar middelbare school.

Aanvragen
Voortgezet Onderwijs Het Hooghuis, Maaslandcollege, Stichting Leergeld Maas en Leijgraaf en de gemeente Oss hebben een solidariteitsfonds opgericht. Vanuit het solidariteitsfonds worden verschillende dingen vergoed, zoals: (de maandelijkse leenbijdrage voor) een laptop of tablet, deelname aan buitenschoolse activiteiten voor alle leerlingen, schoolbenodigdheden, huiswerkbegeleiding of deelname aan een (buitenlandse) reis. De kosten worden door Stichting Leergeld aan de school betaald. Een aanvraag doen bij Stichting Leergeld kan via telefoonnummer 06 1308 9599 (maandag tussen 10.00 en 12.00 uur en dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur) of mail naar leergeldoss@gmail.com.

Meer berichten