De overblijfselen van het speeltoestel bij basisschool Klim Op staan er eenzaam bij. Wie iets gezien heeft, of meer kan vertellen over de vermeende diefstal, wordt opgeroepen zich te melden.
De overblijfselen van het speeltoestel bij basisschool Klim Op staan er eenzaam bij. Wie iets gezien heeft, of meer kan vertellen over de vermeende diefstal, wordt opgeroepen zich te melden. (Foto: Jessica Keijzer Nab)

'Dieven stelen meer dan klimrek'

MEGEN - Vanaf een speeltuin in aanbouw bij de Megense basisschool Klim Op verdween in het laatste weekend van juli een deel van een speeltoestel. Volgens Jessica Keijzer-Nab, lid van de werkgroep die zich met de vernieuwing bezighoudt, gaat de vermeende diefstal verder dan het wegnemen van het toestel. Ze schreef een mail naar de redactie van De Sleutel.

 "Vanmorgen werd ik gebeld dat er onderdelen gestolen zijn van jou, speeltoestel van de Klimop Megen. Jij zou worden hergebruikt en een nieuwe plek krijgen op het straks vergroende speelplein. Daar sta je dan. Half tot driekwart toestel is er over. Het doet zeer om je daar te zien staan", schrijft Jessica.

Ze vervolgt: "Nu gaat het me niet eens om de extra moeite die allerlei mensen moeten doen om dit weer op te lossen. Het gaat me om een groter iets. Het gaat me om ouders, kinderen en leerkrachten en de school die zich inzetten een mooi nieuwe leuke speelplek te maken. Om wensen en dromen van kinderen om dit speelplein te realiseren. En dat er dus blijkbaar iemand of meerderen een toestel van een schoolplein stelen. Ze stelen daarmee niet alleen een deel van het toestel, maar maken iets groters stuk. Vertrouwen.

De Megense Jessica sluit haar brief optimistisch af: "Ik ga en blijf als mens weer mijn stinkende best doen om dit vertrouwen weer wat op te bouwen. Laten we samen de wereld een stukje mooier blijven maken. Doe je mee?".

Wie iets gezien heeft, of meer kan vertellen over de vermeende diefstal, wordt opgeroepen zich te melden.

Meer berichten