Op onbegrijpelijke wijze laat Hans Klok een vrouw zweven, om er vervolgens naast te hangen. Foto: Andy Doornheim
Op onbegrijpelijke wijze laat Hans Klok een vrouw zweven, om er vervolgens naast te hangen. Foto: Andy Doornheim (Foto: Andy Doornheim)

Hans Klok showt trucklading aan trucs in ultieme race tegen de klok

OSS - 's Lands topillusionist Hans Klok brengt dinsdag 4 en woensdag 5 september zijn magische show 'House of Horror' naar Theater De Lievekamp. Het is de laatste rondreizende voorstelling voordat Hans Klok zich permanent in Las Vegas vestigt om daar zijn trucs en illusies te laten zien.

Met de show House of Horror weet Hans Klok zijn trukendoos in een boeiend verhaal onder te brengen. De vertelling gaat over de bloeddorstige magiër Alfredo Cordini, die collega-illusionisten in zijn landhuis uitnodigt en ze een atelier geeft om nieuwe mysteries te ontwikkelen. Die ontfutselt Cordini, waarna hij zijn gasten spoorloos laat verdwijnen. De verzameling illusies blijft in een groot boek bewaard, nadat ook Cordini verdwenen is. Hans Klok betreedt het huis, op zoek naar dat boek om 's werelds beste illusionist te worden. Eenmaal in het huis blijkt de geest van Cordini nog altijd rond te dolen om het indringers als Klok nagenoeg onmogelijk te maken het boek in bezit te krijgen.

Klassiekers en mega-trucs
Met een trucklading aan trucs, illusies en mysteries werkt Hans Klok zich van kamer naar kamer, om uiteindelijk in een spectaculair hoogtepunt de ultieme uitdaging van Alfredo Cordini aan te gaan. Wat zich voor de ogen van toeschouwers ontvouwt is een aaneenschakeling van trucages, mysteries en illusies. Mannen en vrouwen verdwijnen en verschijnen, worden gespietst, doorboord en onthoofd. Gigantische schouwspelen met kooien, stellages en decorstukken worden afgewisseld met de 'klassiekers van Klok' zoals de verscheurde krant of de oneindige stroom van speelkaarten uit handen en mond. Kleine, bescheiden trucjes die net zo verbazingwekkend zijn als de meest spectaculaire.

Persoonlijke noot
Tussen de bedrijven door neemt Hans Klok de tijd om het verhaal te vertellen. Persoonlijke emotie weet hij daarbij in z'n show te mengen met een verhaal over een vriend en collega-illusionist. Die liet zijn meest bijzondere truc met een zwevende gloeilamp na zijn plotselinge dood als een soort erfenis aan Hans Klok na. Wat ooit een bron van verbazing was voor Klok, brengt hij nu als mysterie naar De Lievekamp, waar de gloeilamp door de Grote Zaal zal zweven.

De hoge snelheid waarmee Hans Klok zijn trucs aan elkaar rijgt is onbegrijpelijk. Circusartiesten verzorgen visueel aantrekkelijke intermezzo's en helpen de illusionist uiteindelijk bij het klapstuk.

Kaarten voor de voorstelling House of Horror van Hans Klok op dinsdag 4 of woensdag 5 september zijn te koop via de website van De Lievekamp.

Meer berichten