Wie prangende vragen heeft over de Lievekamp kan op de koffie te gaan bij directeur Coen Bais of programmeur Ron Megens.
Wie prangende vragen heeft over de Lievekamp kan op de koffie te gaan bij directeur Coen Bais of programmeur Ron Megens. (Foto: )

50-jarig jubileum voor de Lievekamp

OSS - Theater de Lievekamp in Oss bestaat op 20 september 50 jaar. Dit wordt groots gevierd tijdens het jubileum-weekend op zaterdag 22 en zondag 23 september. Er is een uitgebreid programma voor jong en oud en het hele weekend zijn alle voorstellingen en workshops gratis.

Door Elfi van den Brandt

Er zijn ruim twee jaar aan voorbereidingen aan vooraf gegaan, maar op zaterdag 22 en zondag 23 september is het zo ver. Het jubileumweekend van theater de Lievekamp. Het hele weekend staat in het teken van het ‘teruggeven van het theater aan de stad’. Daarom is er een programma samengesteld voor alle leeftijden.

Zowel op zaterdag als zondag zijn verschillende amateurverenigingen te zien op het buitenpodium op het grasveld voor de Muzelinck. Ook binnen in het theater zijn er diverse voorstellingen zoals Crazy Piano's, The Backstage Comedy Tour met onder andere Javier Guzman en de hiphopvoorstelling 'Don’t Hit Mama'.

Kijkje achter de schermen
Er staan echter niet alleen voorstellingen op het uitgebreide programma. Zo zet de Lievekamp (bijna) al haar deuren open zodat mensen zelf een kijkje kunnen nemen achter de schermen. Van artiestenfoyer tot technische ruimtes, zo kun je echt het hele theater ontdekken. Voor de mensen die altijd al prangende vragen hebben gehad over de Lievekamp is er de mogelijkheid om op de koffie te gaan bij directeur Coen Bais of programmeur Ron Megens.

Hou jij van quizzen en heb je kennis van theater in het algemeen en van de Lievekamp? Dan is de speciale pubquiz iets voor jou! Er kunnen 30 teams meedoen en de quiz wordt gepresenteerd door Leon van der Zanden met Mark van de Veerdonk als sidekick.

Workshops
Voor alle artiesten in de dop zijn er exclusieve werksessies door singer-songwriter Björn van der Doelen, musicalactrice Maaike Widdershoven, cabaretier Leon van der Zanden, ex-Introdanser Karin Lambrechtse en hiphopgroep Don’t Hit Mama. Zo kun je alle kneepjes van het vak leren.

Zowel zaterdag als zondag zal er een gratis loterij plaatsvinden. Vanaf 11.45 uur worden de loten hiervoor uitgedeeld bij het buitenpodium. De trekking vindt plaats om 12.00 uur. In totaal worden 50 kaarten verloot voor voorstellingen, waaronder 'Soof de Musical', de toneelvoorstelling 'Judas' en de musical 'Evita'. Daarnaast vindt op zaterdag 22 september om 13.30 uur de uitreiking van het Golden Ticket plaats. Om kans te maken moet je antwoord geven op de vraag ‘Hoeveel bezoekers hebben de afgelopen 50 jaar in totaal theater De Lievekamp bezocht?’. De winnaar ontvangt een Golden Ticket: gratis toegang voor twee personen tot alle voorstellingen in het jubileumjaar van De Lievekamp. Meedoen met de prijsvraag kan tot en met 17 september via www.lievekamp.nl

Voor de voorstellingen, pubquiz en workshops zijn toegangskaarten nodig. Deze 2.200 stuks zijn sinds 1 september, 00.00 uur gratis te verkrijgen via de website van De Lievekamp. De Theaterkassa sinds op 1 september open van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Meer berichten