Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC
Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC (Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC)
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Gezegende vaart

RAVENSTEIN - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via onze website over Ravenstein: www.bhic.nl/ravenstein, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

De nieuwe veerpont ligt er, de vrouw van de burgemeester is gestrikt voor de officiële openingshandeling en de inwoners van Ravenstein, Niftrik en omliggende plaatsen staan te popelen om een tochtje naar de overkant te maken. Het is echter 1939 en in die tijd was een opening in katholiek Brabant zonder kerkelijk zegen ondenkbaar. Pastoor Van Heijst zorgt op deze foto dan ook voor de inzegening.

We hebben al vaker bericht over 'Jeanne' (genoemd naar de burgemeestersvrouw) – kijk maar eens op onze website – en toch hopen we dat er nog mensen zijn die hun verhaal over deze veerpont, die van 1939 tot 1975 in bedrijf was, willen delen. Herken je iemand op deze foto of was je zelf bij de eerste of laatste overtocht aanwezig, dan horen we dat natuurlijk ook graag. We hopen op reacties! Vertel jouw verhaal via het geschiedenisboekje over Ravenstein: www.bhic.nl/ravenstein en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Foto: fotopersbureau Het Zuiden, BHIC

Meer berichten