Ik log nu zelf in met DigiD
Ik log nu zelf in met DigiD (Foto: de Bibliotheek Veluwezoom)

Doe mee met DigiD

OSS - De bibliotheek Oss houdt vanaf oktober samen met de gemeente een cursus 'Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid'. De cursus is voor mensen die willen leren om via internet gebruik te maken van alle overheidsdiensten.

Men kan steeds meer overheidszaken via internet regelen, zoals huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Daarbij vraagt de overheid steeds vaker naar de DigiD; de DIGitale IDentiteit. Met die digitale toegangscode kan men zich vanachter de computer legitimeren. Wie het lastig vindt om met deze vernieuwing mee te gaan maar wel de voordelen ziet, kan zich aanmelden voor de cursus 'Leer werken met DigiD en de Elektronische overheid'.

Bij die cursus leren deelnemers in vier dagdelen hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken. In het werkboek bij de cursus werken ze met voorbeelden van de website van de gemeente Oss. De bibliotheek en de gemeente houden de groep deelnemers bewust klein, ongeveer tien deelnemers per cursus, om genoeg aandacht te kunnen besteden aan vragen.

De cursus begint op woensdag 24 oktober. De lessen zijn op woensdagen 7, 14 en 21 november tussen 10.00 en 12.00 uur in de Bibliotheek Oss aan de Raadhuislaan 10. Deelname kost 15 euro, aanmelden kan via bibliotheekoss.nl of bij de infobalie van Bibliotheek Oss. Meer info is verkrijgbaar bij Mariëlle Derks van de bieb via 0412-842011 of md@nobb.nl.

Meer berichten