Voorzitter de Hoeve Mathieu Raemaekers, Tineke Jansen van Filios Scholengroep en wethouder Van der Schoot worden rondgeleid.
Voorzitter de Hoeve Mathieu Raemaekers, Tineke Jansen van Filios Scholengroep en wethouder Van der Schoot worden rondgeleid. (Foto: )

Duurzame MFA Lith is bijna klaar

LITH - Het oude gemeentehuis in Lith, dat verbouwd en uitgebreid is tot een duurzame multifunctionele accommodatie (MFA), is bijna klaar. Wethouder Johan van der Schoot bracht afgelopen week een bezoek en sprak met aannemer en de gebruikers Basisschool De Meander, Kinderdagopvang Henhaan, Consultatiebureau GGD Hart voor Brabant, Bibliotheek Maasland en Dorpshuis De Hoeve.

Met 256 zonnepanelen en 749 panpanelen op het dak is de MFA Lith een duurzaam gebouw met de nieuwste technieken. Al deze panelen samen wekken nagenoeg het volledige stroomverbruik van het gebouw op. Het gebouw heeft overal LED-verlichting en daglichtregeling, waardoor de verlichting dimt als er meer daglicht binnenkomt. MFA Lith wordt verwarmd en gekoeld met lucht en water-warmtepompen en maakt daarvoor geen gebruik van aardgas.

Meer berichten