Foto: Brabant Water

Beter milieu druppelt steeds meer door

OSS - Beetje bij beetje neemt de gemeente Oss maatregelen om haar klimaatdoel te halen; energieneutraal zijn in 2050. Daarom zet het Osse gemeentebestuur de duurzame weg in en wil het spaarzamer omgaan met regenwater. Oss heeft een lange periode van droogte achter de rug en als er hoosbuien zijn, staan de straten blank.

Om die droogte en hevige regenval beter te beheersen komt Oss in actie door bijvoorbeeld regenwater en rioolwater te scheiden, straten aan te passen en wadi's aan te leggen. Dat zijn langwerpige kuilen in het landschap, waar overtollig water de ruimte krijgt. De gemeente begon deze week met het aanleggen van twee wadi's in Geffen, aan de Lambertusstraat, de Elzendreef en de Leiweg.

Ook inwoners van de gemeente Oss kunnen helpen, door bijvoorbeeld door tegels te verwijderen of een regenpijp van het riool af te koppelen en daarmee hemelwater in de eigen tuin op te vangen. Zo wordt het riool ontzien en besparen bewoners kostbaar drinkwater door de tuin met regenwater te besproeien.

Meer berichten