Vertegenwoordigers van de gemeente Oss, BrabantWonen en Stichting Wijkcentrum Ruwaard tekenen een intentieovereenkomst over de nieuwe Iemhof.
Vertegenwoordigers van de gemeente Oss, BrabantWonen en Stichting Wijkcentrum Ruwaard tekenen een intentieovereenkomst over de nieuwe Iemhof.

Nieuwe Iemhof is een stapje dichterbij

OSS - BrabantWonen, Stichting Wijkcentrum Ruwaard en gemeente Oss tekenden donderdag 6 september tekenden een intentieovereenkomst voor de nieuwe Iemhof. In die overeenkomst staan de uitgangspunten voor grondoverdracht, de bouw, planning, huur en beheer van het nieuwe ontmoetingscentrum in de Ruwaard.

Met de ondertekening is het plan een stap dichter bij de uitvoering. BrabantWonen realiseert de nieuwe Iemhof door de begane grond van Sterrebos te verbouwen en uit te breiden. De Stichting Wijkcentrum Ruwaard richt het ontmoetingscentrum in, rekening houdend met de eisen van de gebruikers. De gemeente Oss huurt het ontmoetingscentrum van BrabantWonen.

Tijd voor vernieuwing
De nieuwe Iemhof is straks een duurzaam gebouw dat voor langere tijd op een betaalbare manier te gebruiken en beheren is. Het huidige Wijkcentrum D'n Iemhof is ruim een halve eeuw oud. Het gebouw is verouderd; de wijk Ruwaard is toe aan een nieuwe ontmoetingsplek voor de ruim

Huis van de Wijk
14.000 wijkbewoners. Dat vinden gemeente, BrabantWonen en de gebruikers van D'n Iemhof belangrijk. De nieuwe Iemhof is straks gekoppeld aan Sterrebos. Bewoners van Sterrebos en wijkbewoners maken straks gebruik van het ontmoetingscentrum. Dat kan bijvoorbeeld met een eigen clubje, iedere week of maand. Om te biljarten, knutselen of te ontspannen met yoga. Maar ook als inloop, spontaan, zonder afspraak of eigen groep. Voor een kop koffie en een praatje. Zoals in het Huis van de Wijk, dat straks verhuist van de Coornhertstraat naar het nieuwe wijkcentrum. Al deze activiteiten passen in het nieuwe plan.

Nog steeds te duur
In 2017 is het eerste plan voor de nieuwe Iemhof gepresenteerd, maar dat plan werd te duur bevonden. Daarom is er opnieuw met gebruikers gepraat en getekend. Dat leverde in april van dit jaar een plan op waar iedereen enthousiast over is. Dat is minder duur, maar past nog steeds niet in het budget van de gemeente Oss. De gemeenteraad neemt op donderdag 20 september een besluit over extra budget voor de nieuwe Iemhof. Ook moet de Raad van Commissarissen van BrabantWonen de investering voor het plan nog goedkeuren.

Meer berichten