De organisatie kijkt terug op een geslaagde Osse editie in 2014. Daarna volgden was de eerste Samenloop in Oss. In 2015 werd de Samenloop in Berghemgeorganiseerd. Daarna volgden Heesch in 2017 en Zeeland in 2018.
De organisatie kijkt terug op een geslaagde Osse editie in 2014. Daarna volgden was de eerste Samenloop in Oss. In 2015 werd de Samenloop in Berghemgeorganiseerd. Daarna volgden Heesch in 2017 en Zeeland in 2018. (Foto: Foto: )

Inschrijving voor SamenLoop voor Hoop 2019 is geopend

OSS - Na een eerste editie in juni 2014 keert Samen loop voor Hoop in Oss terug op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni 2019. De inschrijvingen voor de 24-uurs wandelestafette zijn inmiddels geopend en op donderdag 25 oktober is een informatiebijeenkomst voor (potentiële) deelnemers.

De Samenloop voor Hoop Oss is een 24 uur durende wandelestafette met indrukwekkende ceremonies, (muziek)optredens en acties om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De 24 uur durende wandeling die de teams maken, staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Verenigingen, bedrijven, vriendenclubs: iedereen kan met één of meerdere teams meedoen aan dit evenement. Daarnaast is er zondag 23 juni een kinderloop.

De SamenLoop voor Hoop 2019 vindt plaats rondom het parkeerterrein van Terwaenen. De ronde bestaat uit Terwaenen, Eikenboomgaard, de Heuvel. In 24 uur lopen deelnemende teams in estafettevorm die rondes. Kinderen lopen een verkort parcours.

Stilstaan bij het leven
Met de SamenLoop voor Hoop staat men stil bij kanker, viert men het leven te vieren en worden (ex)kankerpatiënten in het zonnetje gezet. Voor hen worden er samen met stichting Chaja activiteiten georganiseerd. Tijdens de SamenLoop herdenken deelnemers ook de overledenen. De opbrengst komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding die het geld gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Kinderen lopen mee
Een belangrijk onderdeel van de SamenLoop is De Kinderloop. Ook kinderen krijgen zelf of in hun omgeving te maken met kanker en willen zich daarvoor inzetten. Kinderen uit Oss en omgeving kunnen meelopen op een verkort parcours op zondag 23 juni 2019. De deelnemende kinderen lopen 24 minuten of 2 of 4 rondjes mee, langs activiteiten voor de kinderen op het kinderplein. Er hebben zich al basisscholen gemeld die met de hele school aandacht willen geven aan de KinderSamenLoop. Wie ook mee wil lopen met de Kinderloop voor Hoop, of iemand kent die wil meelopen, kan een mail sturen naar Kinderloopvoorhooposs@gmail.com.

Infobijeenkomst
Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via de website van Samenloop voor Hoop. Voor deelnemers en mensen die erover nadenken om mee te doen, is er donderdag 25 oktober een bijeenkomst. Die begint om 20.00 uur bij Het Hooghuis, locatie Stadion aan de Mondriaanlaan. De organisatie informeert daar belangstellenden over de praktische gang van zaken en doet suggesties hoe teams op verschillende manieren geld kunnen inzamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Meer berichten