Piet Coolegem (links) geeft de voorzittershamer door aan zijn opvolger Bert Elberse.
Piet Coolegem (links) geeft de voorzittershamer door aan zijn opvolger Bert Elberse. (Foto: )

Voorzitterswissel bij de Voedselbank voor Oss

OSS - Bert Elberse is de nieuwe voorzitter van de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Hij volgt Piet Coolegem op, die bijna 4,5 jaar leiding heeft gegeven aan de Osse Voedselbank. Onder zijn leiding is de stichting een professionele organisatie geworden. Tijd voor een nieuwe voorzitter, aldus Coolegem, die nog tot 1 oktober blijft om zijn opvolger in te werken.

Bert Elberse volgt na 4,5 jaar Piet Coolegem op als voorzitter van de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Die verstrekt op dit moment zo'n 180 voedselpakketten per week. Daarmee worden ruim vijfhonderd mensen geholpen, onder wie zo'n tweehonderd minderjarigen. De Voedselbank wordt ondersteund door de gemeenten Oss en Bernheze en tal van bedrijven in de regio. De voedselpakketten worden gevuld met voedsel dat gratis wordt verstrekt aan de Voedselbank. Elke week zetten zich ruim vijftig vrijwilligers in bij de Voedselbank. De voedselpakketten zijn een tijdelijke noodhulp aan mensen die in financiële nood zitten. Ook voorkomt de Voedselbank een deel van voedselverspilling.

Groeispurt
Piet Coolegem, nam het roer van de Voedselbank in april 2014 over. De eerste grote verandering was de verhuizing van de Voedselbank van een aanbouw bij de Elzeneindschool naar de huidige locatie aan de Rossinistraat. Daarmee kreeg de organisatie de beschikking over veel meer ruimte, konden de wachtlijsten per direct worden weggewerkt en kon de Voedselveiligheid worden gewaarborgd.

'Nieuw elan'
"Ik heb al die jaren met heel plezier de Voedselbank, samen met alle vrijwilligers , ontwikkelt naar een professionele vrijwilligersorganisatie. Mijn taak heb ik volbracht, nu is het tijd voor nieuw elan", zegt de scheidend voorzitter. Dat is wat hij de Voedselbank gunt. "Met Bert Elberse heeft de Voedselbank een meer dan voortreffelijke opvolger gevonden voor mij. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de Voedselbank goed gaat leiden en weer nieuwe elementen zal toevoegen aan de mooie organisatie."

'Voorbeeldvoedselbank'
Coolegem gaf in het voorjaar aan in de loop van 2018 te willen stoppen. Het bestuur ging toen op zoek naar een opvolger. Bert Elberse diende zich in feite zelf aan. Nadat hij zijn bedrijf Fysicon had verkocht wilde hij zich maatschappelijk gaan inzetten. Na een eerste kennismaking zag hij direct dat hij wel een klik had met de Voedselbank en de vrijwilligers die er aanwezig waren. "Ik wil mijn kennis graag inzetten voor een groep mensen in de samenleving die het minder goed heeft dan ik." Elberse noemt de Osse Voedselbank een 'voorbeeldvoedselbank'. "Wat ik in Oss zie is heel anders dan het doorsnee beeld dat iemand heeft van een Voedselbank en van locaties die ik de afgelopen tijd heb gezien. De Osse Voedselbank geeft energie. Daar wil graag mijn tijd insteken."

Meer berichten