Winnaars van de SP-kinderlintjes in 2016.
Winnaars van de SP-kinderlintjes in 2016.

Held gezocht! Osse SP-kinderlintjes komen er weer aan

OSS - Die verdient nou echt een lintje! Vaak wordt dat gedacht en gezegd wanneer iemand zich groothartig, belangeloos en menslievend opstelt. Voor grote mensen bestaat er de bekende jaarlijkse lintjesregen. Maar ook de jeugd tot en met 17 jaar kan gehuldigd worden.

Jaarlijks worden in de maand november in de gemeente Oss de SP-Kinderlintjes uitgereikt, dit jaar op dinsdag 20 november. Vanaf nu kunnen er weer nominaties worden doorgestuurd. Het kan gaan om kinderen die zich inzetten voor goede doelen: hardlopen om geld in te zamelen voor KiKa, als vrijwilliger werk verrichten op de Kinderboerderij of bij het dierenasiel of rotzooi opruimen in de natuur. Maar ook een kind dat elke week een potje kaart met zijn zieke opa of een klas die een dove medeleerling extra helpt kan genomineerd worden. Dan heb je nog kinderen die veel betekenen voor hun club: leider zijn, trainingen geven bij jongere kinderen of het clubgebouw onderhouden.

Aanmelden
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen aangemeld worden voor een Kinderlintje om deze kanjers in het zonnetje te zetten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar kinderlintjes@sp.nl, onder vermelding van naam, telefoonnummer, de naam van diegene die een lintje verdient en de reden waarom. Voor hem of haar moet alles wel geheim blijven, tot de uitreiking aan toe. Een jury bepaalt wie daadwerkelijk op dinsdag 20 november om 18.30 uur een lintje opgespeld krijgt.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 06-48051674 of e-mailadres kinderlintjes@sp.nl.

Meer berichten