SONY DSC
SONY DSC

Bakkie bij de boer; wortel van ons voer

OSS - Nederland staat tussen vrijdag 5 en dinsdag 16 oktober in het teken de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050?

Dutch Agri Food Week presenteert de toekomst van ons eten en versterkt het positieve beeld van de Nederlandse agrifood sector. De deelnemende regio 's en partners laten zien hoe in Nederland gewerkt wordt aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat in de totale keten nodig is om dat nog jaren voor elkaar te krijgen. Tijdens Dutch Agri Food Week vertellen zij het verhaal van 'grond tot mond'. Het accent in de ontmoetingen ligt op voedsel en gezondheid, voedseleducatie, transparantie, innovatie en andere ontwikkelingen in de sector.

Wereldwijd is grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. Ook de lokaal kan de agrifoodsector op aandacht rekenen. Onder de vlag van afdeling ZLTO Oss-Den Bosch zijn er verschillende activiteiten.

Toneel en discussie
Toneelvereniging Amicitia haalt op zaterdag 6 oktober toneelvoorstelling 'Boerderij in de buurt' naar de Berchplaets in Berghem. Een middagvoorstelling om 15.00 uur en een avondvoorstelling die om 20.00 uur begint. Het interactieve karakter van de voorstelling krijgt invulling als tegen het eind van het stuk, na ongeveer 45 minuten, het publiek actief betrokken wordt bij de thematiek en de daaruit voortvloeiende vragen. De discussie wordt aangezwengeld door één van de spelers en geleid door een ervaren gespreksleider met grote betrokkenheid bij het platteland. Kaartjes zijn via de website van Amiciti te verkrijgen.

Ook kan men op zaterdag 6 oktober voor een rondleiding terecht bij Paddenstoelenkwekerij Van de Vorle in Berghem. Aanmelden moet en kan via de website.

Ton Duffhues verzorgt op donderdag 11 oktober om 20.00 uur in de Bibliotheek Oss een lezing met discussie over Onze dagelijkse kost. Over de relatie tussen landbouw, voedsel en gezondheid. Hij kent de geschiedenis en zoomt in op het bijzondere karakter van de regio Oss. Kaarten voor de lezing zijn te koop via de website van de bibliotheek.

Circa honderd leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB nodigen iedereen uit voor 'Bakkie bij de boer' op zaterdag 13 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur om kennis te maken met de land- en tuinbouw van nu. Waaronder boerderijterras 't Venster in Vinkel, vleeskalverhouderij van de Doelen in Vinkel en melkveebedrijf Boerderij Stroobroek in Maren-Kessel.

Vorig jaar trok Dutch Agri Food Week zo'n 50.000 bezoekers tijdens 150 activiteiten die zijn georganiseerd. Meer informatie en de exacte locaties van 'Bakkie bij de boer' staat op de website van de Dutch Agri Food Week.

Meer berichten