De wereldberoemde Gangbé Brassband komt voor het eerst naar Nederland. Ze spelen dinsdag 9 oktober bij Theater De Lievekamp.
De wereldberoemde Gangbé Brassband komt voor het eerst naar Nederland. Ze spelen dinsdag 9 oktober bij Theater De Lievekamp. (Foto: )

Gangbé Brassband uit Benin in De Lievekamp

OSS - Het Nederlands Blazers Ensemble tourt samen met West-Afrikaanse muzikanten in oktober langs tien Nederlandse theaters met Desert Blues: een programma dat begin 2018, tijdens een muzikale trektocht van de blazers door Benin is ontstaan.

Het reizende blaasgezelschap treedt dinsdag 9 oktober op bij Theater De Lievekamp.

In een ander land samen muziek maken met lokale helden, onbekend en bekend en van alle leeftijden, is een werkwijze waar het NBE uniek in is. De muzikanten leren van elkaar, ze inspireren elkaar en dit gezamenlijk gedeelde speelplezier nemen ze mee terug om hier op de Nederlandse podia met de muzikanten uit Benin voorstellingen te geven. Door de muziek van het NBE en de gastartiesten, ondersteund door filmbeelden van Benin, maakt het publiek een dag mee in het land en wordt het ondergedompeld in de kleurrijke, Beninese muziek.

De wereldberoemde Gangbé Brassband , die voor het eerst naar Nederland komt, zal met het NBE op het podium staan. Desert Blues wordt een vurig spektakel uit dit land van kleurrijke dansers, gepassioneerde zangers en percussionisten.

Meer berichten