Maurice van de Hogen aan het werk in de innamehal van Kringloop Bernheze.
Maurice van de Hogen aan het werk in de innamehal van Kringloop Bernheze. (Foto: H Gruntjes)

Succesverhaal van Maurice (46) bij het Kringloopbedrijf

HEESCH/OSS - In een serie artikelen stellen we verschillende mensen aan u voor die op de een of andere manier zijn verbonden aan Kringloopbedrijven Maasland. De ene keer als medewerker, de andere keer als stagiaire of als vaste bezoeker. Deze keer Maurice van de Hogen, die op het punt staat door te stromen naar een reguliere baan.

Maurice is 46 jaar en komt uit Nistelrode. Tien jaar geleden werd hij werkloos en kwam vervolgens niet meer aan de bak. Zoals zo vaak gebeurt, veranderde ook het ritme bij Maurice tot hij uiteindelijk nauwelijks nog de deur uit kwam. "Op donderdagmiddag ging ik als vrijwilliger nog naar de Ruilwinkel in Oss. Maar dat was het wel zo'n beetje."

Voorzichtige start
Een jaar geleden is Maurice via het UWV met een jobcoach aan de slag gegaan. Het eerste doel was om weer ritme op te doen en werkfit te worden. Zo kwam Kringloopbedrijven Maasland in beeld. De voorzichtige start van een middag in de week werd al snel uitgebreid. Intussen werkt hij al weer een hele tijd vier middagen bij Kringloopbedrijf Heesch plus natuurlijk de middag bij Ruilwinkel Oss.

'Een stuk fitter'
Het verblijf van Maurice bij kringloop is een succesverhaal. En de opgaande lijn wordt doorgezet! Met zijn voorliefde voor werken met hout kan Maurice binnenkort op proef beginnen bij een timmerbedrijf in de regio. "Dankzij het werken bij Kringloop voel ik me weer een stuk fitter. Als het even kan, kom ik op de fiets naar het werk en in het magazijn ben je ook de hele tijd druk in de weer."

Onder de mensen
Bij het timmerbedrijf begint Maurice voorlopig met twee ochtenden in de week. Helemaal afscheid nemen van het kringloopbedrijf wil hij nog niet; "Ik heb al gevraagd of ik de andere dagen gewoon hier kan blijven werken. Dan blijf ik lekker onder de mensen."

Geen winstoogmerk
In de gemeenten Oss, Bernheze en Landerd zamelt het kringloopbedrijf gebruikte goederen en kleding in. Bruikbare spullen worden gesorteerd en na eventuele reparatie te koop aangeboden in de winkels in Oss en Heesch. Het kringloopbedrijf heeft geen winstoogmerk; de opbrengsten worden gebruikt om mensen die om wat voor reden dan ook meer afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een baan, scholing of leerwerktraject aan te bieden in een veilige omgeving.

Op deze manier draagt Kringloopbedrijven Maasland bij aan het sociale klimaat in de deelnemende gemeenten en bovendien wordt door het stimuleren van hergebruik een substantiële bijdrage geleverd aan het milieu.

Kringloopbedrijven Maasland bestaat uit de vestiging Oss aan de Maaskade 32 en de vestiging Bernheze aan de Voorste Groes 1a in Heesch. Meer info staat op de website van het Kringloopbedrijf of is verkrijgbaar via telefoonnummer 0412-626 111.

Meer berichten