Foto:

Willen is Kunnen: wie wordt Maestro van Geffen?

GEFFEN - Op 3 november staat Geffen op z'n kop. Het fanfareorkest van Willen Is Kunnen staat die avond namelijk onder leiding van 5 bekende Geffenaren. Zij strijden voor de titel 'Maestro 2018' in een tot theater omgebouwde Koppellinck.

Stel je voor… Je kunt geen noot lezen, hebt nog nooit een partituur gezien, laat staan dat je weet wat een sforzando of een 4-kwartsmaat is. En toch heb je de ballen om met je nieuw opgedane, bondige kennis de fanfare van W.I.K. te dirigeren. Da's eigenlijk ontzettend moedig! Vijf Geffenaren durven het aan om zich onder te dompelen in het dirigeervak en hun dirigeerkunsten aan heel Geffen en omstreken te laten zien:John van den Heuvel, Piet van Herpen, Rik Hoeben, Miranda Verstegen en Linda Schuurmans.

Al weken zijn deze vijf Maestro's zich aan het voorbereiden. Zij dirigeren op 3 november elk 2 verschillende muziekstukken: filmmuziek en lichte muziek. Een vakkundige jury met Rob van Reijmersdal, Antonie Brands en Robbert Vos beoordeelt de deelnemers op performance, muzikaliteit en interpretatie.

De Koppellinck, zaterdag 3 november, aanvang 20.00 uur. Entree € 7.50 Kaarten zijn te koop bij Wilma's Kadoshop te Geffen of via wikgeffen.nl

Meer berichten