De snelheidsmeter is eerst uitgetest in andere Brabantse gemeenten. In Helmond bleek het een succes.
De snelheidsmeter is eerst uitgetest in andere Brabantse gemeenten. In Helmond bleek het een succes.

Bespaar je snelheid

LITH - Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont maakt een tour door Brabant. Na Helmond, Eerde, Huisseling, Oostelbeers en Oudenbosch is het nu de beurt aan Lith. Gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Joop van Orsouw van de gemeente Oss namen de snelheidsmeterspaarpot woensdag 31 oktober om 12.00 uur in gebruik aan het Marktplein 26 in Lith op Basisschool De Meander.

De snelheidsmeter van Nulverkeersdodenbrabant heeft dit jaar al langs vijf gemeentelijke wegen gestaan. Nu is het de beurt aan de provinciale weg, Meester van Coothstraat, gelegen in de kom van Lith (N625). Iedereen die zich in de Meester van Coothstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan de basisschool De Meander in de straat.

Effecten
In mei van dit jaar werd de snelheidsmeter met beloning voor het eerst ingezet in de Helmondse Dijksestraat, een straat met een maximale snelheid van 50 km/uur. Destijds overschreed 64 procent van de voorbijgangers de maximumsnelheid. De hoogst gereden snelheid was 86 km/uur. Tijdens de inzet van de nieuwe snelheidsmeter daalde het percentage snelheidsovertreders met 22 procent en was de hoogst gemeten snelheid 71 km/uur. De bestuurders die zich wél aan de snelheid hielden, brachten gezamenlijk 500 euro in de spaarpot.

Meer berichten