De otter in de Nieuwkoopse Plassen.
De otter in de Nieuwkoopse Plassen. (Foto: Hans Blom)

Spot de otter straks ook in Oss

OSS - Het gaat steeds beter met de otter in Nederland. In 2002 is de otter opnieuw geïntroduceerd in Nederland. Langzaam verplaatst de otter zich dichter bij Oss. Er leeft nu ook een groep otters in de Ooijpolder vlakbij Nijmegen. En hij schijnt gezien te zijn in de Hemelrijkse waard tussen Oijen en Lithoijen.

Om de otter definitief in Oss te verwelkomen is het project 'Welkom Otter' opgezet. De gemeente Oss heeft de otter genoeg te bieden. De otter leeft voornamelijk op het land, maar is voor zijn voedsel afhankelijk van water. De otter eet vooral vis maar ook amfibieën, watervogels, ratten en rivierkreeften. Aan de maasoever en de Hertogswetering is voldoende voedsel en er zijn genoeg schuilplekken voor de otter te vinden.

Samen met de gemeente Den Bosch en de waterschappen kijkt Oss naar hoe ze knelpunten voor de otters kan wegnemen. Otters trekken liever over land en soms over wegen. Daar worden ze helaas vaak aangereden. Door er voor te zorgen dat de otter overal veilig wegen en watergangen kunnen oversteken, krijgen de otters een nog groter leefgebied.

Meer berichten