De businessbroertjes Wouter (links) en Rens Scheepens zijn samen het bedrijf studiebaantje.nl gestart. Bij het opstarten van hun bedrijfje liepen de broers tegen wat problemen. "De website maken was makkelijker".
De businessbroertjes Wouter (links) en Rens Scheepens zijn samen het bedrijf studiebaantje.nl gestart. Bij het opstarten van hun bedrijfje liepen de broers tegen wat problemen. "De website maken was makkelijker". (Foto: Elfi van den Brandt)

'Businessbroertjes' starten onderneming

OSS - De Osse broers Rens (19) en Wouter (16) Scheepens zijn een eigen bedrijfje begonnen. Met studiebaantje.nl brengen ze studenten en bedrijven makkelijk met elkaar in contact. Naast hun studies besteden ze een groot deel van hun vrije tijd aan de onderneming. Op die manier hopen ze te kunnen blijven groeien en uitbreiden.

Door Elfi van den Brandt

Rens en Wouter hebben al van jongs af aan de droom om samen een bedrijfje te starten. Wat ze precies wilden doen, was tot voor kort nog de vraag. Rens: "Dat we samen geld wilden gaan verdienen, was een zekerheid. Hoe we dat gingen doen, wisten we nog niet. We kwamen op het idee voor studiebaantje.nl doordat we in Oss allemaal vacatures voor studenten zagen. Na wat onderzoek kwamen we erachter dat de studenten en werkgevers elkaar alleen lang niet altijd vinden. Toen besloten we hier tussenin te gaan zitten om het voor beide partijen zo makkelijk mogelijk te maken."

Jong zijn is lastig
Nadat het idee voor studiebaantje.nl geboren was, moest de onderneming officieel gemaakt worden. Hier liepen de broers nog wel tegen wat obstakels aan. "Allereerst heb ik zelf een website gebouwd en zijn we naar de KvK gegaan om ons in te schrijven. De website bleek een stuk makkelijker om te maken dan om die inschrijving te regelen. Mijn broertje is 16 en om je bij de KvK in te schrijven moet je minimaal 18 zijn. Wij dachten dat het geen probleem zou zijn om je in te schrijven, omdat het jonge ondernemerschap zo wordt gepromoot door de overheid. De praktijk bleek iets lastiger, want nu moest een van onze ouders mede-ondernemer worden op papier. Ook toen we later een bankrekening wilden openen, kregen we in eerste instantie te horen dat Wouter te jong is. Best frustrerend", aldus Rens.

School en ondernemen
Uiteindelijk is het de jongens gelukt om alles te regelen en konden ze echt aan de slag met hun bedrijfje. Dit is alleen nog best een opgave als je beiden gewoon een fulltime studie volgt. Rens: "Ik studeer 'docent economie' en Wouter doet 'vestigingsmanager groothandel'. In onze tussenuurtjes en pauzes zijn we constant aan het mailen, bellen en researchen. Ook in de avonden zijn we vaak nog druk bezig. Je moet hard werken om je bedrijf van de grond te krijgen natuurlijk."

Niet voor de hand liggend
Het idee van studiebaantje.nl is om een koppeling te maken tussen student en werkgever. Ook niet voor de hand liggende studentenbaantjes kun je vinden op de website. "Wij onderscheiden ons mede doordat we ons richten op baantjes waar studenten misschien niet meteen aan denken, maar die wel heel geschikt kunnen zijn. Zo hebben we nu een vacature voor bijrijder op de vrachtwagen open staan. Heel wat anders dan een standaard supermarkt-baantje, maar wel heel leuk! Ook niet onbelangrijk; de baantjes zijn niet te moeilijk en het betaalt goed", vertelt Rens.

Bijbaan moet fulltime worden
Het eerste doel op korte termijn is om meer naamsbekendheid te krijgen in Oss. Daarna hopen ze verder uit te kunnen breiden. Rens: "We hebben posters laten maken en deze willen we dan ophangen op scholen. Ook via Facebook en Instagram gaan we adverteren zodat mensen van ons bestaan afweten. Onze doelgroep zit natuurlijk veel op sociale media. Als dit allemaal lekker loopt, willen we verder gaan kijken. Uiteindelijk hopen we van studiebaantje.nl onze fulltime baan te maken. Dat is het ultieme doel." Meer info en actuele vacatures staan op www.studiebaantje.nl.

Meer berichten