Een kijkje in de studio van Six Feet Under aan de Hooghuisstraat in Oss.
Een kijkje in de studio van Six Feet Under aan de Hooghuisstraat in Oss. (Foto: )

Permanente kunst bij Six Feet Under

OSS - Tattoostudio Six Feet Under uit Oss heeft vier eerste prijzen gewonnen op de tattoo conventie in Eindhoven. Tattooartiesten Eric en Javhier hebben de prijzen gewonnen in de categorieën: Old School, Oriental, Color en Best of Day. Tatoeages worden tegenwoordig steeds meer algemeen geaccepteerd dus Six Feet Under heeft het druk. Toch blijft de kwaliteit altijd voorop staan bij de studio.

Door Elfi van den Brandt

Tattooconventies zijn een mooie manier om te laten zien wat je kunt. Het is een soort grote gezellige wedstrijd waar tattooartiesten uit verschillende landen samen komen om te tatoeëren. Ilse Sterrenburg is floormanager bij Six Feet Under en is al op heel wat tattooconventies geweest. Ilse: "Er worden conventies georganiseerd over de hele wereld. Afgezien van het feit dat je prijzen wilt winnen, is het ook goed om andere artiesten te ontmoeten en zogenaamde guest-spots bij studio's te regelen. Dat wil zeggen dat je tijdelijk bij een andere tattoostudio werkt en zo jezelf op een andere plek in het (buiten)land op de kaart zet."

Trends
Vaak heeft elke tattooartiest een specialisatie. Ilse: "Bij ons in de studio hebben we een heel divers team waarin elke artiest weer uitblinkt in iets anders. Zo is Eric bijvoorbeeld enorm goed in 'black and grey' en zet Javhier prachtige tatoeages in kleur." Niet alleen heb je heel veel verschillende stijlen tattoos. Ook zie je bepaalde trends door de jaren heen. "Op het moment zien wij bijvoorbeeld veel mensen die een klok willen met een tijd die speciaal is voor hen, zoals de geboortetijd van een kind. Mensen die samen binnenkomen voor een tattoo zien we ook vaak. Ze willen dan vriendinnentattoos of broer/zus-stukken bijvoorbeeld. De dames kiezen dan meestal voor kleine betekenisvolle tattoos. De mannen gaan voor groter en realistisch black and grey. Qua stijl zien we steeds meer 'old school'. De 'klassieke' plaatjes zijn weer populair. Full-color zien we minder. Het lijkt alsof veel mensen geen (of weinig) kleur op hun lijf durven te zetten."

Tattoo is kunst
Er zijn ook mensen die niet blij zijn met hun tattoo en bij Six Feet Under komen om het te laten 'fiksen'. Ilse: "We zien regelmatig mensen die spijt hebben van een tattoo. Soms zijn ze tijdens een dronken bui op stapvakantie gezet, maar soms zijn het stukken die gewoon slecht zijn gezet. Ze komen dan bij ons met de vraag of we er nog iets van kunnen maken." Bedenk je voordat je een tatoeage neemt, dat je er je hele leven mee rondloopt. Professionele artiesten zijn niet goedkoop, maar leveren wel kwaliteit. Ilse: "Een regel bij tattoos: Tatoeages zijn kunst en kunst kost geld."

Meer berichten