Het klooster Huize Nazareth in Ravenstein.
Het klooster Huize Nazareth in Ravenstein.

Mogelijk toch woningen in lege klooster Ravenstein

RAVENSTEIN - Woningcorporatie Mooiland onderzoekt opnieuw de mogelijkheid om huurwoningen te bouwen in voormalige Klooster Huize Nazareth in het centrum van Ravenstein. Het plan is om in het pand twintig huurappartementen te ontwikkelen, variërend van studio's tot driekamerappartementen van 50 tot 70 vierkante meter. Mooiland stelt op dit moment een een plan op, volgende zomer moet een definitief besluit volgen.

Mooiland kocht het klooster in 2006 om er sociale woningbouw voor ouderen met een zorgvraag van te maken. Dat idee bleek uiteindelijk financieel niet haalbaar. Na vruchteloze gesprekken met potentiële kopers staat het klooster inmiddels 12 jaar leeg. Net als de gemeente, de dorpsraad en omwonenden ziet Mooiland toch graag een nieuwe invulling voor het bijzondere pand. De afgelopen maanden verkende Mooiland alsnog de mogelijke komst van sociale huurwoningen. Niet alleen voor ouderen met een zorgvraag, maar voor een bredere doelgroep. Het plan is om op een zo efficiënt mogelijke manier goede huurwoningen te bouwen in het complex.

Mooiland sleutelt komende tijd aan een (voorlopig) bouwteam dat na onderzoek met een plan voor de woningen moet komen. De woningcorporatie gaat na of dat plan de investering waar is, toekomstbestendig is en duurzaam genoeg. Als dan blijkt dat zo'n bouwplan niet haalbaar is, gaat Mooiland alsnog over op verkoop van het klooster.

Meer berichten