Impressie van Oss Winterland op de Heuvel.
Impressie van Oss Winterland op de Heuvel. (Foto: )

Oss klaar voor winterland

OSS - Het kwik daalt, de dagen worden korter en de blaadjes vallen van de bomen; de zomer is definitief voorbij en Oss maakt zich op voor de winter. De gezellige dagen van Sinterklaas en Kerstmis staan voor de deur. Voor het centrum betekent dat, net als de ruim tien voorgaande winterperiodes, Winterland, tussen woensdag 12 december en zondag 6 januari.

Op de Heuvel in Oss ligt ruim drie weken de nadruk op sportief bezig zijn in gezellige sfeer, de uitstraling heeft op het hele centrum. Centrumbezoekers kunnen de ijzers onder binden voor een ritje op de rijk met lichtjes versierde schaatsbaan, om vervolgens uit te puffen op de aangrenzende, verwarmde terrassen. De kerstboom wordt weer van stal gehaald en opgetuigd.

Het centrummanagement probeert de inhoud van het evenement steeds meer een herkenbaar karakter te geven, onder het motto . 'Voor Oss, door Oss'. Naast het 'reguliere' schaatsplezier voor iedereen is er schoolschaatsen en de curlingcompetitie voor bedrijven. Voor ouderen heeft Winterland dit jaar de belevingsdag voor ouderen 'Nostalgia', en de belevingsdag voor kinderen met een beperking 'Ik ben anders net als jij'.

De omliggende horeca haakt aan om meer programmadelen te introduceren. Winterland kan rekenen op ondersteuning van de gemeente, de centrumondernemers, een aantal sportclubs, spontane vrijwilligers en Osse bedrijven die het winterse evenement helpt met diensten en financiën.

Meer berichten