Als alles goed gaat, komt Sinterklaas met zijn Pakjesboot 10 zondag 18 november aan op de Loswal in Ravenstein. Daarvandaan trekt de sint naar de Markt en daarna door naar Vidi Reo.
Als alles goed gaat, komt Sinterklaas met zijn Pakjesboot 10 zondag 18 november aan op de Loswal in Ravenstein. Daarvandaan trekt de sint naar de Markt en daarna door naar Vidi Reo. (Foto: Justin Stolwijk)

Sint komt met pakjesboot aan in Ravenstein en Oss

OSS/RAVENSTEIN - Hij komt, hij komt! De Goedheiligman meert zondag 18 november met zijn pakjesboot aan in Ravenstein. Een week later, op zaterdag 24 november maakt de Sint zijn opwachting in Oss. Daar is het zondag koopzondag met pietenspektakel.

Als alles goed gaat, legt Pakjesboot 10 met daarop Sinterklaas zondag 18 november rond 12.00 uur aan de Loswal. Harmonie OBK speelt sinterklaasliedjes om voor de sinterklaasstemming te zorgen. Nadat Sinterklaas in het vestingstadje is aangekomen, rijdt hij op zijn paard Amerigo naar het podium op de Marktstraat, geflankeerd door leden van het Sint Barbaragilde. Daarna vervolgt Sint Nicolaas naar Vidi Reo, waar hij alle kinderen tot en met groep 5 ontvangt.

In Oss legt Sinterklaas zaterdag 24 november om 13.00 uur aan aan de Waalkade. Daar wordt hij ontvangen door de burgemeester, jeugdburgemeester en de jeugdwethouders. Per koets trekt dat gezelschap richting het Osse centrum, naar het podium op de Wal. Daar speelt vnaf 13.30 uur de Sinterklaasband om de Sint muzikaal welkom te heten, geholpen door alle kinderen die daar op hem staan te wachten. Een dag later gaat op koopzondag het pietenspektakel tussen 13.00 en 16.00 uur door met activiteiten, muziek en veel pieten.

Meer berichten