Foto: Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Ingang, maar waarvan?

BERGHEM - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Berghem: www.bhic.nl/berghem, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Achter een sierlijk gebogen smeedijzeren hek kijk je vanaf de Burgemeester van Erpstraat naar dit rijk gedecoreerde pand. De ramen van deze 19e eeuwse boerderij zijn omlijst met afgerond stucwerk, de dakkapel is voorzien van decoratieve windveren en ook de gevel is stijlvol verfraaid. Op het dak van de woning liggen pannen, maar de schuur ernaast heeft nog een rieten dak.

Wat ons opvalt: de uitnodigende tekst boven de voordeur. 'Ingang' staat daar in vette letters, met daaronder een dikke pijl, voor wie de deur dan nog niet weet te vinden. De foto is in 1981 gemaakt. Weet jij meer over dit pand uit die tijd? Waarom stond er 'ingang' boven de voordeur? Ook als je hier niks over weet, maar wél meer kunt vertellen over de verdere geschiedenis van deze woning (?) horen we graag van je. We nodigen je van harte uit om te reageren. Deel jouw verhaal via het digitale geschiedenisboekje over Berghem: www.bhic.nl/berghem en kijk bij 'Kijk naar Toen'.

 

Meer berichten