Muziek loopt als een rode draad door het leven van Ad Leeyen uit Vinkel. Hij organiseert momenteel Goud van Oud. Foto: Wendy van Lijssel
Muziek loopt als een rode draad door het leven van Ad Leeyen uit Vinkel. Hij organiseert momenteel Goud van Oud. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Ad is het 'haasje' met Goud van Oud

VINKEL - Zeg je muziek, dan zeg je Ad Leeyen uit Vinkel. Die liep het virus op in de jaren 70 en tot zijn grote geluk is het chronisch want 'een leven zonder muziek zou saai zijn', stelt hij. Zijn collectie cd's, vinylplaten, boeken over radio zijn ontelbaar waarbij eerstgenoemde geluidsspelers nog steeds maandelijks van 16.00 uur tot 21.00 uur ingezet worden tijdens 'zijn' kindje 'Goud van Oud' in café 't Haasje in Geffen. Een middag muziek waarbij iedereen aan 'den draai' wordt gehouden met muziek uit de jaren 50 tot begin 80. De toegang is gratis.

Door Wendy van Lijssel

Muziek loopt als een rode draad door het leven van Ad Leeyen. De bekende Vinkelnaar die van jongs af aan in de muziekwereld dook en begon als piraat. "Dat heb ik wel 20 jaar gedaan", vertelt hij enthousiast. Dat deed hij om te beginnen onder de naam Atletico, die zo meldt hij losjes, verwees naar zijn naam. Later werd het veranderd in Telstar. "Naar de eerste satelliet die ervoor zorgde dat je van New York naar Europa kon bellen", verduidelijkt hij.

'Boerenrock ligt me'
Het werd én is ook de naam van zijn discotheek die hij al ruim 40 jaar hobby matig bemand en waarmee hij menig, vooral plaatselijk, feestje naar grote hoogte stuwde. Daarbij was Ad 20 jaar radiomaker bij Radio Vladeracken uit Geffen. Na de fusie van de gemeente Maasdonk met Den Bosch aan de ene en Oss aan de andere kant verdween deze. Ad maakt intussen radio bij Lokaal 7 FM die een studio in Berlicum heeft.

Hoewel hij claimt een brede muziekinteresse te hebben, zijn er wel zaken waar hij met extra veel plezier aan terug denkt en muziek waar hij nét wat meer van houdt. "Ik heb zeventig Brabantse Avonden georganiseerd en alle Driehoek Concerten met onder andere Mooi Wark en WC Experience. Ik ben tientallen keren naar Status Quo geweest en heel vaak naar Normaal. Boerenrock ligt me", constateert hij tevreden.

Ondanks dat, voegt hij direct toe óók plezier te hebben in Goud van Oud. Het muziekfeestje waar hij al voor het derde jaar aan het roer staat en maandelijks gehouden wordt bij café 't Haasje in Geffen. "Dat is ook zó mooi om te doen", meldt hij en vervolgt: "Daar draai ik muziek van de jaren 50 tot en met begin jaren 80. Ik draai zowel op de computer, maar ook met vinyl."

Piratenmuziek
Laatstgenoemde heeft Ad niet een beetje, maar stapels. "Ik heb circa 10.000 tot 12.000 singels en een x-aantal lp's liggen." Volgens Ad klinkt vinyl mooier. "Het is warmer", meldt hij resoluut. Hoewel hij al veel doet is er nog wel een wens: "Ik zou graag een avond organiseren bij Den Driehoek met piratenmuziek zoals met Gert & Hermien, De Heikrekels en De Sunstreams. Dat zou ik een hele avond kunnen met vinyl want die platen heb ik liggen", aldus Ad.

Ad is zondag 25 november echter eerst het 'haasje' bij het gelijknamige café in Geffen met Goud van Oud. Alle data van de komende edities van Goud van Oud zijn terug te vinden op de website van Het Haasje.

Meer berichten