Foto: PR

Koopjesfenomeen Black Friday keert terug in het Osse centrum

OSS - Een dag na Thanksgiving trekken miljoenen Amerikanen er op hun vrije dag op uit om op 'jacht te gaan' naar kerstinkopen; ze noemen dat Black Friday. Na een eerste editie vorig jaar keert Black Friday dit jaar terug in de binnenstad van Oss, waar de centrumondernemers met aantrekkelijke acties op vrijdag 23 november de klanten naar binnen lokken.

Vanuit de Taskforce Centrum Oss ontstond een paar jaar geleden de wens gezamenlijk iets aan Black Friday te doen. Centrummanager Jack van Lieshout kijkt terug op een geslaagde vuurdoop in Oss vorig jaar. "Black Friday bracht vorig jaar meer mensen op de been in het centrum. Metingen hebben laten zien dat het aantal centrumbezoekers hoger lag dan op andere vrijdagavonden."

De positieve ontvangst bij consumenten is één van de redenen om Black Friday dit jaar te laten terugkeren. Een andere reden is de onthaal bij de ondernemers. "Uit enquêtes bleek dat de avond ondernemers aansprak", legt van Lieshout uit. "Er kwam dan ook de vraag om het dit jaar weer te organiseren."

"Je ziet dat op landelijk niveau de grote retailers op die dag met een uitverkoop komen", vervolgt de centrummanager. "Daar moet je als zelfstandige onderneming dan ook op inspelen." Een van de ondernemers die net als vorig jaar op Black Friday uitpakt, is Marieke van Nuland van herenmodezaak Heeren van Nuland. "Kijk eens naar Halloween dat ook over is komen waaien uit Amerika. Dat is in Nederland steeds populairder aan het worden", zegt ze over het fenomeen. Zij maakt er met haar Heeren van Nuland een Black Weekend van, van donderdag 22 tot en met zondag 25 november. Alles op de Backstage-afdeling wordt met 50 procent korting verkocht.

Marieke hoopt dat Black Friday een traditie gaat worden in Oss. "Wij zouden het mooi vinden als de komende jaren meer straten zich bij ons aansluiten. We willen toch allemaal meer mensen in het centrum."

Meer berichten