Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Gerreke van den Bosch)

Plannen voor een minibos in Oss

OSS - Om een leefplek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren te maken, smeedt Stadse Boeren Oss plannen voor een zogeheten 'Tiny Forest'. Dat is een bos, zo groot als een tennisveld met snelgroeiende bomen en planten. Het Elzeneindpark lijkt op dit moment de meest geschikte plek om zo'n bos aan te planten. De gemeente Oss, Stadse Boeren Oss en IVN gaan er binnenkort met omwonenden over in gesprek.

Volgens de gemeente Oss is een Tiny Forest niet alleen goed voor meer dieren, maar ook fijn voor mensen. Het moet een bos van de buurt wonen, waar zowel buurtbewoners en scholen bij betrokken zijn. Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek en kinderen kunnen leren over de natuur in een 'buitenlokaal' in het groen.

De Stadse Boeren Oss zijn de initiatiefnemers voor het eerste Tiny Forest in de gemeente Oss. Zij willen samen met bewoners en scholen aan de slag om dit te realiseren. Ze denken na over wat er moet gebeuren om te zorgen dat het voor omwonenden en leerlingen een aantrekkelijke plek wordt. Er moet bijvoorbeeld een ontwerp komen, de bodem moet voorbereid worden en bomen en bosplantsoen moeten worden geplant. Daarna moet het een paar jaar onderhouden worden en is het bos rijp voor excursies en gastlessen. Meer info staat op ivn.nl/tinyforest.

Meer berichten