Foto: Ton de Liefde

Spaar DE-punten voor de Voedselbank

OSS - Wie de spaarpunten van Douwe Egberts uitknipt en opspaart maar eigenlijk niet weet waarvoor, kan de punten deze winter een waardevolle bestemming geven. Door ze aan de Voedselbank Oss e.o. te doneren, worden de punten weer omgezet in koffie; een product dat doorgaans schaars is bij de Voedselbank. Bij verschillende inleverlocaties in Oss, Heesch, Nistelrode en Schaijk kunnen de punten worden gedoneerd.

De koffieproducent heeft een actie, waarbij Voedselbanken in Nederland de spaarpunten van Douwe Egberts kunnen inruilen voor pakken koffie. Omdat cliënten koffie niet vaak in de levensmiddelenpakketten van de Voedselbank vinden, is dat een welkom extraatje in deze tijd van het jaar. In december staan daarom op verschillende locaties inzamelboxen om de spaarpunten in te leveren.

Luxe, maar ook nodig
Volgens de Voedselbank Oss e.o. blijven het moeilijke tijden voor veel mensen en profiteert niet iedereen van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens, in de regio Oss is dat ongeveer 10 procent van alle huishoudens. Zij kunnen steun vinden bij de Voedselbank, die een aantal van de gezinnen ondersteunt met een wekelijks voedselpakket. Het aantal huishoudens dat een beroep doet op de Voedselbank neemt de laatste weken weer toe, naar boven de tweehonderd. Koffie is voor de cliënten van de Voedselbank een luxeproduct, maar men kan zich voorstellen dat zij een moment van ontspanning goed kunnen gebruiken. Desalniettemin komt koffie echter sporadisch voor in de voedselbankpakketten.

Koffie is contact
Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt volgens de Voedselbank zeer gewaardeerd. Daarom vraagt de pakketverstrekker om te hulp te schieten met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. De ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie, die vervolgens via de Voedselbank verspreid worden. Douwe Egberts heeft beloofd om alle donaties met 15 procent te vermeerderen. Dat doet het koffiemerk om mensen dichter bij elkaar te brengen, door koffie te gebruiken als uitnodiging om contact te maken met elkaar.

Punteninleverpunten
Wie de Voedselbank wil helpen, kan de DE-waardepunten, bij voorkeur geteld, de hele maand december inleveren op verschillende plekken. In Oss is dat Boekhandel Derijks, slagerij Arie Zeegers, Albert Heijn Winkelcentrum Ruwaard, SNS-Bank en Buurthuis de Hille. In Heesch kunnen de punten worden ingeleverd bij de Bibliotheek en de SNS-bank. In Nistelrode kan dat bij Ceelen Groenten, de Wereldwinkel en de Bibliotheek en in Schaijk bij de Albert Heijn en de Bruna.

Meer berichten