Ook de levende kerststal van de Osse Scoutinggroep Titus Brandsma wordt weer opgetuigd. Die is op zondag 16 december tussen 12.00 en 17.00 uur te bezoeken aan de Industrielaan.
Ook de levende kerststal van de Osse Scoutinggroep Titus Brandsma wordt weer opgetuigd. Die is op zondag 16 december tussen 12.00 en 17.00 uur te bezoeken aan de Industrielaan. (Foto: Thomas Segers)

Stille nacht en jingle bells; kerstconcerten in regio Oss

REGIO - Kerstmis. Een tijd van gezellig samenzijn, bezinning en de viering van de geboorte van Jezus Christus. En een tijd die traditioneel bol staat van de kerstconcerten. Lees hieronder een overzicht van de kerstoptredens in de regio van Oss.

Samenzang
Het Huisselings Koor zingt zondag 9 december om 15.30 uur een kerstconcert in de Sint Lambertuskerk in Huisseling, met onder andere het Magnificat en het Gloria van Vivaldi en adventsliederen van Joseph Martin. Aan het slot van het concert is er samenzang onder het motto 'Huisseling zingt'. Een strijkkwartet verzorgt de muziek, samen met Ellen Mol en André Haverkort die het orgel bespelen onder de muzikale leiding van Marijn Kapteijns. De toegang tot het concert is gratis.

Notenkraker
De kerstklassieker De Notenkraker, opgevoerd door The Royal Opera House Londen op groot scherm bij Theater De Lievekamp. Tsjaikovski's alom geliefde muziek sluit naadloos aan bij het magische avontuur dat Clara en haar notenkrakerpop op kerstavond beleven. Door de vele solistenrollen en ensembles komen de kwaliteiten van het gezelschap in deze kerstklassieker in optima forma tot uiting. De toegang tot de balletuitvoering op film kost 15 euro.

Kerstwandeling
Als onderdeel van de Kerstwandeling in Ravenstein speelt Stadsharmonie OBK zondag 16 december een kerstconcert in de Garnizoenskerk. Tussen 15.00 en 16.00 uur klinkt er kerstmuziek in de kerk aan de Servetstraat 1. Wie behalve het concert de hele kerstwandeling wil lopen, kan tussen 12.00 en 13.00 bij het oude Raadhuis in Ravenstein de route ophalen en starten.

Traditioneel
Vocaal Ensemble Oss zingt zondag 16 december om 15.00 uur haar traditionele kerstconcert in de Grote Kerk in Oss. Naast bekende kerstliederen, zoals Stille Nacht en Avé Maria zingt het ensemble een aantal moderne kerstliederen van hedendaagse componisten zoals John Rutter of Arvo Pärt. Verder zingt Vocaal Ensemble Oss het Magnificat van de Noorse componist Ola Gjeilo (1978) Northern Lights. Bijzonder is ook het 12-stemmige Angelus ad pastores ait van Gabrieli, een uitdaging voor koor en solisten.

In Dickensstijl
Het Dickenskoor Oss zingt in de decemberversie van het Meezingconcert van Theater De Lievekamp. Het koor brengt een mix van bekende kerstliederen in het Engels en Nederlands. Ook een Franstalig en Duitstalig lied maken deel uit van het repertoire. Deels om te luisteren, deels om fijn mee te zingen. De bijpassende klederdracht maakt het plaatje compleet. De toegang tot het concert kost 5 euro.

Mix of Music
Het Megense koor ZingZin houdt zondag 23 december om 14.00 uur samen met vocalgroep Haverstro uit Uden een kerstconcert bij Vidi Reo in Ravenstein. Zij wisselen een kerstrepertoire af met muziek in winterstijl. De toegang kost 2,50 euro, kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang. Meer informatie staat op de website www.mixofmusic.nl en op de facebookpagina van Mix of Music.

Zang en dans
Harmonie Odio pakt zondag 23 december uit met een kerstconcert in dorpshuis 't Zijl in Vinkel, dat zich tussen 16.00 en 19.15 uur vult met muziek, zang, en dans. Muziek is er van opstaporkest Little 'O, het studieorkest Young 'O, de slagwerkgroepen A,B en C en het harmonieorkest. Zang is er van het koor FEMM en dans van ballerina's die het Zwanenmeer dansen en de streetdance-danseresjes die swingen op All I Want for Christmas. Tussendoor zijn er winterse lekkernijen als erwtensoep, pannenkoeken, wijnen en whisky's om te proeven en kerstkraampjes om tussen te grasduinen. De toegang tot de kerstmiddag is gratis.

Levende stal
Zoals elk jaar rond de kerstdagen maakt de Osse Scoutinggroep Titus Brandsma een levende kerststal, dit jaar op zondag 16 december. Wie Jozef, Maria en de Bijbelse entourage wil ontmoeten, is tussen 12.00 en 17.00 uur welkom aan de Industrielaan 57 in Oss. De toegang tot de kerststal is gratis. Om de clubkas te spekken verkoopt de scouting glühwein, appeltaart en chocomelk en kan men een ritje maken op een kameel.

Kerst in 't plat
De uit Lith afkomstige troubadour Noud Bongers donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 december zijn programma 'Kèrskransje' naar Theater De Lievekamp. Hij licht dat, in zijn vertrouwde dialect, als volgt toe: "In de donkerste maond van 't jaor wil Noud oe mi liedjes en vurhale minimme nòr de sfeer van Kèrsmus. Het gezèllige fist waor we in dizzen donkeren ted mekaor verlichte!" De shows bij zaal Marag beginnen om 20.15 uur en de toegang kost 12,50 euro.

Meer berichten