Van links naar rechts Beatrijs Wijnberg (UWV), Yvonne van de Fliert (Unik), Maarten Gielen (IBN), Ester Biezen (Gemeente Oss), Rion Pennings (HUB) Noord-Brabant
Van links naar rechts Beatrijs Wijnberg (UWV), Yvonne van de Fliert (Unik), Maarten Gielen (IBN), Ester Biezen (Gemeente Oss), Rion Pennings (HUB) Noord-Brabant

Meer kans voor Osse VSO-verlaters

OSS - Als je op 16-jarige leeftijd het VSO-onderwijs met een diploma verlaat, wat is dan je volgende stap? Verder leren is niet iedereen gegeven. En zelfstandig werk vinden en houden is best moeilijk als je niet weet hoe je dit moet aanpakken. Zeker als je een begripvolle werkgever zoekt. Iemand die geduld heeft, je helpt om prioriteiten te stellen en aan wie je hulp durft te vragen.

Niet alleen in de inwerkperiode, maar ook in de maanden erna. Werken in het kader van Beschut Werken is op papier dan passend, maar in de praktijk is de stap nog te groot. Deze kwetsbare jongeren hebben een zetje in de rug nodig om goed te landen op de arbeidsmarkt. Daarom hebben vijf partijen de handen ineen geslagen: de gemeente Oss, het UWV, UniK, IBN en Hub Noord-Brabant. Zij maken zich sterk voor het creëren van nieuwe kansen voor deze VSO-leerlingen, door een doorlopende route voor VSO-leerlingen richting Beschut Werken te realiseren.

In een driejarig aanbod gaan leerlingen met een uitstroombestemming Beschut Werken kennis maken met IBN. Daar doen zij praktijkervaring op en krijgen zij een maatwerk stageprogramma aangeboden, waarbij specifieke werkbegeleiding aanwezig is. Alle partijen gaan intensief samenwerken en eigen instrumenten inzetten. Zo krijgen de leerling en begeleiders inzicht in type en mate van begeleiding die nodig is om de leerling op een beschutte werkplek te kunnen plaatsen en te behouden.

Meer berichten