Zout over de mest

OSS - In politiek café Zout is zondag 9 december een gastinterview van John Jansen van Galen met sociaal wetenschapper Herman Vuijsje, die vindt dat er in ons land sprake is van opgeklopt racisme. Met Sinan Can, die de vorige keer door een buitenlandse reis verstek moest laten gaan, wordt gesproken over de politieke situatie in Turkije en het Midden-Oosten. Ook de omstreden Osse mestfabriek staat op de agenda.

De hoofdgast socioloog en auteur Herman Vuijsje publiceerde onlangs zijn nieuwe boek Zwartkijkers, over de mythe dat er een diepe kloof zou bestaan tussen witte en zwarte Nederlanders. Dat zwarte Piet getuigt van racisme vindt hij echte kolder. Hij vindt zwarte Piet de ideale schoonzoon. "Hij is opgeklommen tot logistiek manager van de pakjesboot." Herman Vuijsje wordt geïnterviewd door de journalist en schrijver John Jansen van Galen.

Verder gaat Stijn Steenbakkers met journalist en programmamaker Sinan Can in gesprek over Turkije en het Midden- Oosten en wat de neerslag daarvan is in de Nederlandse samenleving. Ook op het programma staat de mestfabriek die de provincie Noord-Brabant graag in Oss ziet komen, maar waar hier geen draagvlak voor is. Hoe kan het dat de landelijke politieke partijen daar in de provincie anders over denken dan in de gemeente Oss? De SP-leden Nico Heijmans van Provinciale Staten en Martijn Tonies van de Osse gemeenteraad trekken de stoute schoenen aan en vertellen ieder hun kant het verhaal.

Politiek café Zout begint zondag 9 december om 16.00 uur bij de Groene Engel. De toegang kost 4 euro.

Meer berichten