Luuk Broos (zittend rechts),medewerkers en jongeren maken hartjes en roepen iedereen op hetzelfde te doen voor Stichting Hartenkind. Foto: Wendy van Lijssel
Luuk Broos (zittend rechts),medewerkers en jongeren maken hartjes en roepen iedereen op hetzelfde te doen voor Stichting Hartenkind. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Ons plekske is 'hart' aan de slag

VINKEL - 'Laat je hart spreken en koop of maak een hartenwens, doneer aan Stichting Hartenkind en zorg samen met ons voor een cadeautje voor minder bedeelden kinderen, jongeren en ouderen!' Die oproep doen Luuk Broos en alle jongeren en medewerkers van dagbesteding Ons Plekske uit Vinkel. Om daarvoor te zorgen is ons Plekske tot maart voor iedereen 7 dagen in de week van 08.00 uur tot 18.00 uur Ons Plekske.

Door Wendy van Lijssel

Recent werd voor dagbesteding Ons Plekske een enorme wensboom onthuld met als piek een groot roodgekleurd hart. Het was het startschot bij alle activiteiten die er tot maart 2019 zullen plaats vinden waarbij Stichting Hartenkind en mensen die het financieel moeilijk hebben, centraal staan.

Hartvormige donatiebus
De opzet is derhalve tweeledig. "We willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Hartenkind", steekt initiatiefnemer Luuk Broos van wal. "Die zetten zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Wij roepen op om de kerst/wensboom vol te hangen met hartjes of andere vormen zoals een ster, cadeautje of kerstbal gemaakt van allerlei materialen waarop tevens een wens staat geschreven. Wie er geen kan of wil maken kan er een aanschaffen tegen een vrijwillige bijdrage bij Ons Plekske. We hebben een speciale donatiebus in de vorm van een hart waar de bijdrage in kan. We zijn tot maart zeven dagen in de week geopend",

Omarmd
De hartjes die aangeschaft kunnen worden, worden door de jongeren van zijn dagbesteding gemaakt. Hoewel ze in een gesprek laten weten het niet allemaal even leuk te vinden om veelal creatief bezig te zijn, wordt het idee ook door hen omarmd. Het is niet het enige wat gedaan wordt om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Broos nodigt buurt- en sportverenigingen, families, vrienden en kennissenkringen uit om of overdag of in de avonduren hartjes te komen maken.

Niet uit de lucht
"Dat kost niet meer dan een donatie aan Hartenkind. Wij zorgen voor een hapje en een drankje", meldt Broos die toevoegt dat als mensen liever taarten willen bakken of een spelletjesavond willen houden, dat ook kan. Eigenlijk kan alles, mits er een donatie tegenover staat voor Hartenkind. Dat Broos en zijn team zich hier zo sterk voor maken, komt niet uit de lucht vallen. "Ik heb me al vaker sterk gemaakt voor goede doelen. Ik werd benaderd door een relatie met een kind met een aangeboren hartafwijking, die me vroeg om eens iets voor Stichting Hartenkind te doen. Ik besloot eigenlijk ter plekke om erop in te gaan", laat Broos weten.

Presentje met kerst
Dat is nog steeds niet het enige. Ook voor mensen die het financieel moeilijk hebben, steekt hij zijn nek uit. Daar wil hij cadeautjes voor inzamelen en maken. "Cadeautjes kunnen bij ons gebracht worden. Mensen die iemand kennen die niet de mogelijkheid hebben voor een presentje met kerst of een verjaardag, mogen dat doorgeven. Wij gaan er dan mee aan de slag. We gaan zowel zelf leuke cadeautjes maken als op zoek naar sponsoren die ons helpen cadeautjes te kopen", om met een knipoog toe te voegen: "Die mogen zich uiteraard ook zelf melden." Dan opgewekt: "Laat allemaal je hart spreken!"

Meer berichten