philharmonie zuidnederland.
philharmonie zuidnederland. (Foto: Simon van Boxtel)

Platendeal en eerste cd voor philharmonie zuidnederland

REGIO - De philharmonie zuidnederland brengt in het kader van het vijfjarig bestaan haar eerste cd in een reeks van drie uit. Op de eerste cd staat Prelude & Liebestod uit Tristan und Isolde van Wagner en de Vierde Symfonie van Tsjaikovski. Het orkest staat daarbij onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss.

Volgens bestuurder Stefan Rosu van philharmonie zuidnederland kijkt het muziekgezelschap dit concertseizoen met trots terug op de eerste vijf succesvolle jaren. "Het is tijd om ook een (inter-)nationaal publiek deze artistieke kwaliteit te laten beleven." Het orkest werkt hierbij samen met het in België gevestigde platenlabel 'Fuga Libera' en zal in eerste instantie drie cd's met groot bezet symfonisch repertoire onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss uitbrengen. "Dat is op zichzelf al bijzonder", zegt Rosu, "want platenlabels zijn tegenwoordig terughoudend met het aangaan van nieuwe verplichtingen. Fuga Libera zal de opnames op alle relevante streaming platvormen aanbieden. En dankzij de financiële ondersteuning van de Stichting Vrienden zullen wij de eerste drie cd's ook fysiek kunnen aanbieden."

De cd is vanaf vrijdag 14 december verkrijgbaar tijdens concerten, via de site van platenlabel Fuga Libera (outhere-music.com), via klassiek.nl en bij boeken- en cd-zaken. De cd is ook te downloaden via Spotify, Apple Music en Deezer.

Meer berichten