Paul van Mook (74) runde ruim 40 jaar een fysiotherapiepraktijk en is 35 jaar lid van de Lions Club Oss. Dat geeft hem voldoening.
Paul van Mook (74) runde ruim 40 jaar een fysiotherapiepraktijk en is 35 jaar lid van de Lions Club Oss. Dat geeft hem voldoening. (Foto: Dick Hubertus)

Lions Nieuwjaars Concert bij TBL; initiatief voor betere samenleving

OSS - Lions Club Oss houdt vrijdag 11 januari voor de 29e keer het Nieuwjaars Concert. De afgelopen 5 jaar vond het plaats bij ROC De Leijgraaf, dit jaar op het Titus Brandsma Lyceum. Paul van Mook van de Lions legt uit: "We hebben contact gezocht met het TBL omdat er op deze school veel aandacht is voor talentonwikkeling op creatief vlak. Leerlingen van het ROC blijven wel betrokken bij de organisatie, de catering en de beveiliging van het concert."

Door Dick Hubertus

Paul van Mook (74) runde ruim 40 jaar een bloeiende fysiotherapiepraktijk en is 35 jaar lid van de Lions Club Oss. Hij vervolgt: "De drang naar vernieuwing drijft ons naar de school die waarschijnlijk nog beter bij de sfeer past die we willen hebben. Het is onze kleine bijdrage aan een levendiger centrum van Oss. Kaartjes kosten 60 euro, daarvoor word je de hele avond gevoed, gelaafd en vermaakt. De opbrengst gaat, zoals bij alle activiteiten van de Lions, naar het goede doel. Voor elk kaartje dat wordt verkocht kan iemand die het minder breed heeft een avondje naar Theater De Lievekamp om de musical Fame, uitgevoerd door leerlingen van het TBL, te gaan zien."

Betere samenleving
Over het fenomeen Lions vertelt Paul: "Lions zetten zich belangeloos in om mensen te helpen. Met wereldwijd 1,5 miljoen leden zijn Lions al ruim 100 jaar actief. In Nederland zijn 430 Lions Clubs actief met in totaal 11.000 leden. De Lions Club Oss heeft 36 leden. Wij ontplooien initiatieven voor een betere samenleving en steunen met onze acties talloze goede doelen. Daarbij gaat het niet alleen om het inzamelen van geld, maar we steken ook de handen uit de mouwen zoals bijvoorbeeld voor het Lenteconcert dat we in samenwerking met KVA op 14 april houden. Dit evenement is speciaal voor mensen die weinig buiten de deur komen en zich door fysiek ongemak ook moeilijk kunnen verplaatsen."

Huifbed
"Ook zijn we actief voor Stichting 't Huifbed", vervolgt Paul, "waarbij mensen met een ernstige meervoudige beperking op een bed tussen twee paarden worden vervoerd en dat als heel heilzaam en ontspannend ervaren. Voor de Voedselbank zijn we aan het bekijken of we hen aan een nieuw onderkomen kunnen helpen. Ook de Jongeren Bedrijvendag vind ik ieder jaar een mooi project. We laten dan 1.300 leerlingen van ROC De Leijgraaf kennismaken met bedrijven waar ze worden rondgeleid. Op één dag bezoeken ze dan op de fiets drie bedrijven. Dit jaar verlenen 103 bedrijven hun medewerking. Dat is een enorme organisatie."

Gezellig
"Mijn lidmaatschap bij de Lions geeft me veel voldoening. Mijn drive komt voort uit een bepaalde onbaatzuchtigheid en de behoefte iets goeds te doen voor de samenleving. We zijn er het hele jaar mee bezig en de leden van de club zijn ook mijn vrienden. We zijn mensen die vanuit heel verschillende disciplines elkaar stimuleren en inspireren om nieuwe projecten op te pakken. Maar het is ook gezellig. Zo zijn we onlangs met elf leden naar Reims gegaan om 120 dozen champagne te halen voor het Nieuwjaars Concert. De winst die we daarop gemaakt hebben is alweer gedoneerd aan een goed doel."

Het concert
De 45-koppige bigband Full Stage Collective verzorgt de muziek op het Lions Nieuwjaars Concert. Zij begeleiden lokaal talent zoals Laura en Merianne, Guts-and-Glory-finalisten Nobody Knows, Guusje, Tess en het duo Floor en Michelle. Verder treedt de musicalgroep en band van het TBL op. Ook dit jaar is er een surprise act gecontracteerd. Paul licht een tipje van de sluier op en zegt: "Het is een wereldberoemde grootheid die al jaren meedraait in de show-bizz." Kaarten zijn te bestellen via www.lionsconcert.nl.

Meer berichten