De band MEUK is zowel gastheer als optredend artiest tijdens de 5e editie van Klompenrock.
De band MEUK is zowel gastheer als optredend artiest tijdens de 5e editie van Klompenrock. (Foto: Jason Setzer)

Klompenrock viert eerste lustrum; boerenrock, rariteiten en trailerpark

OSS - Wie van onvervalste plattelands rock-'n-roll oftewel 'boerenrock' houdt, mag niet ontbreken bij Klompenrock. Het 17-plusfestival dat dit jaar op vrijdag 25 januari van 19.00 uur tot 01.00 uur het 5-jarige bestaan viert en derhalve extra feestelijk uitpakt op het Vorstengrafdonk in Oss met BZB, The Wetnecks, zanger Kafke en medeorganisator MEUK. Nieuw is het 18-plustrailerpark dat geopend is vanaf 12.00 uur en niet alleen 's middags, maar ook na afloop's nachts nog een programma heeft.

Door Wendy van Lijssel

Circa zes jaar geleden bedacht de band MEUK uit Heesch dat het tijd werd voor een compleet in die stijl aangekleed boerenrockfestival. Een event voor boeren, burgers en buitenlui die graag figuurlijk de tent afbreken compleet aangekleed ook in die stijl. Klompenrock werd geboren. "Wij trakteren iedereen op onvervalste plattelands rock-'n-roll, aldus organisator Twan van Strien. We zoeken altijd bands die dat genre spelen en verwelkomden de afgelopen jaren bands zoals Bertus Staigerpijp, Bökkers, Mooi Wark en De Boetners. Wat wij ook belangrijk vinden is dat het één groot feest wordt en dat doen we door alles in boerenrockstijl aan te kleden en te zorgen voor gekkigheid", aldus de organisatie.

Het eerste jaar kwamen er 'slechts' vijfhonderd mensen die naast muziek vermaakt werden met onder andere 'spijkerbroek' hangen en een rodeostier. Ook het klimrek van verleden jaar daagde velen uit om de nok van het circus te beklimmen of een sprong te wagen in de tot ja-koe-zie omgebouwde giertank. Voor 'springers' waren er badjassen.

Groter en gekker
Samengevat was Klompenrock vanaf de eerste editie een 'gekkenhuis en groeide het evenement jaar na jaar door tot ruim tweeduizend bezoekers. Boerenrockmuziek en rariteiten zijn daarbij vaste ingrediënten. Vanwege het 5-jarige bestaan wordt extra feestelijk uitgepakt met BZB, The Wetnecks, zanger Kafke en uiteraard spelen ook gastheren MEUK. De grote en kleine gieters bier worden dit jaar uitgebreid met jerrycans. Ook de Klompenman die met de hand klompen beschilderd is weer van de partij en de rodeostier staat er weer klaar voor. Verder wordt iedereen weer gastvrij ontvangen.

Verassing
Na eerder Huub Hangop en Jan Smid die met een kruiwagen bier rondliep mag gerekend worden op een 'warm onthaal'. Hóe dat houden de mannen van MEUK graag nog even onder de (boeren)pet. Als bijzondere jubileumactiviteit wordt er dit jaar voor het eerst een 18-plustrailerpark ingericht waar iedereen vanaf 12.00 uur welkom is. "Wij zorgen voor vertier 's middags met dj's en allerlei andere activiteiten. Voorafgaande aan Klompenrock is er een onbeperkt frikadellenbuffet, 's nachts een afterparty met livemuziek en de volgende ochtend een katerontbijt", belooft Twan. Tot slot waarschuwt hij nog even: "Klompenrock begint écht om 19.00 uur en niet een uurtje later." Handenwrijvend: "Dan is er actie in de tent."

Voor info en tickets is er de website:

www.klompenrock.nl

Meer berichten