Dementheek opent in Heesch

HEESCH - De Bernhezer Dementheek opent vrijdag 18 januari in de bibliotheek van Heesch. De Dementheek is een informatiepunt waar materialen en informatie te vinden zijn voor en over mensen met dementie. De Dementheek is er speciaal voor volwassenen met geheugenproblemen, voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen en voor mensen met dementie die in zorginstellingen wonen.

Daarnaast biedt de Dementheek ondersteuning aan mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten die werken met en voor mensen met dementie. Er zijn diverse materialen te leen, zoals spellen, films, boeken over vroeger, informatieve boeken, herinneringskoffers en romans over dementie. Belangstellenden zijn welkom om de start van de Dementheek tot een feestelijk geheel te maken. Die opening begint om 10.30 uur, als wethouder Rein van Moorselaar het startsein geeft.

Tijdens de officiële opening lichten de Werkgroep Dementievriendelijk Bernheze, de Bibliotheek, de Heemkundekringen en Alzheimer Nederland toe hoe ze samen de Dementheek gestalte hebben gegeven. De Dementheek wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bernheze, de bibliotheek Bernheze, de werkgroep Dementievriendelijk Bernheze, Alzheimer Nederland, ONS welzijn en de heemkundekringen De Elf Rotten, De Wojstap en De Nistelvorst. De Dementheek is open als de bieb geopend is.

Meer berichten