Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. (Foto: Combinatie Jeugdzorg.)

Voorlichtingsavond over het zijn van een pleeggezin

OSS - Stichting Oosterpoort houdt donderdag 17 januari een voorlichtingsavond over pleegzorg op haar hoofdkantoor in Oss. Daar wordt informatie gegeven over onder meer verschillende soorten pleegzorg, begeleiding en voorbereiding.

Volgens Oosterpoort wachten er momenteel veertig kinderen in de regio op een passend pleeggezin, omdat er een tekort is aan zulke gezinnen. Tijdens de informatieavond op donderdag 17 januari geeft de stichting tussen 20.00 en 22.00 uur uitleg over de verschillende vormen van pleegzorg, hoe het is om pleegouder te zijn en om een pleegkind in huis te hebben. Ook legt de stichting uit hoe men pleegouder kan worden en welke begeleiding Oosterpoort biedt, met de voorbereiding op het pleegouderschap en de samenwerking met de ouders van een pleegkind.

Wie nieuwsgierig is naar pleegzorg, kan zich aanmelden voor de avond op het hoofdkantoor van Oosterpoort aan de Kamperfoeliestraat 60 in Oss via pleegzorg@oosterpoort.org. Stichting Oosterpoort is een organisatie voor jeugdhulp. Zij ondersteunen kinderen, jongeren en gezinnen die het moeilijk hebben. Daarmee brengen ze dichtbij wat zo belangrijk is: een veilige, kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Meer info staat op www.oosterpoort.org.

Meer berichten