'Thuis in Oss Cup' brengt Oss samen

OSS - Stichting Thuis in Oss houdt houdt vanaf woensdag 13 februari de eerste editie van de 'Thuis in Oss Cup', een zaalvoetbalcompetitie voor nieuwe Ossenaren en inwoners die zich al een tijdje Ossenaren noemen. De inschrijving is geopend.

De zaalvoetbalcompetitie wordt georganiseerd met het geld dat bijeen is gebracht tijdens de afscheidsreceptie van voormalig wethouders Gé Wagemakers en Annemieke van de Ven en voormalig gemeentesecretaris Marie-Louise van Schaijk. Samen met het Sport Expertise Centrum houdt de stichting het sportevenement, op drie woensdagavonden in de sporthallen van Het Hooghuis locatie West. De symbolische hoofdprijs: een dagje samen uit.

Klein feestje
"Het doel van dit toernooi is dat mensen elkaar leren kennen en hun netwerk verbreden. Samen sporten is daar een perfecte manier voor", zegt Angelo Schuurmans, oprichter van Stichting Thuis in Oss. Toch draait het tijdens het toernooi niet alleen maar om voetbal. Minstens zo belangrijk is de gezelligheid. Daarom wordt er gezorgd voor hapjes en drankjes en een DJ die van iedere avond een feestje maakt. De organisatie hoopt het event jaarlijks terug te kunnen laten keren. Het idee voor het zaalvoetbaltoernooi komt van nieuwkomer Jo Abo Ras. "Als mensen uit verschillende landen met elkaar strijden voor een prijs, dan leren ze elkaar kennen en worden ze vrienden", zegt hij.

Iedereen die ouder is dan 16 jaar kan zich aanmelden voor het gratis zaalvoetbaltoernooi via www.thuisinoss.nl.

Meer berichten