Huisartsen, apotheek en de gemeente Oss met de getekende intentieverklaring voor Gezondheidscentrum Ruwaard in de hand.
Huisartsen, apotheek en de gemeente Oss met de getekende intentieverklaring voor Gezondheidscentrum Ruwaard in de hand. (Foto: )

Ruwaard krijgt eerstelijns gezondheidscentrum

OSS - Op de plek waar nu nog wijkcentrum D'n Iemhof staat, verrijst, volgens planning, in 2021 een nieuw, eerstelijns gezondheidscentrum. De eerste officiële stappen zijn gezet, toen wethouders Frank den Brok en Joop van Orsouw onlangs hun handtekeningen zetten onder de intentieovereenkomst met Initiatiefgroep Gezondheidscentrum De Ruwaard. Zij werken momenteel samen een een zorgcluster De Ruwaard.

De plannen omvatten een gezondheidscentrum van ongeveer 2.000 vierkante meter, dat moet komen op de huidige locatie van wijkcentrum D'n Iemhof aan de Sterrebos. De initiatiefgroep van het gezondheidscentrum bestaat uit de huisartsenpraktijken D'n Iemhof, Bredero en Talmastraat en apotheek Hofsteede. Nu de nieuwbouw van wijkcentrum D'n Iemhof door gaat kan ook het gezondheidscentrum op deze voorkeurslocatie centraal in de wijk gerealiseerd worden. De initiatiefnemers verhuizen hun huidige praktijken naar het nieuwe centrum.

Samenwerken
Daarnaast doen meer partijen mee. Het totale zorgaanbod bestaat straks uit: huisartsenpraktijken D'n Iehof, Bredero en Talmastraat, Apotheek Hofsteede, Topfysiotherapie Slebus, Wijnakker & van Berkum, Psychologenpraktijk Oss, Diëtist Ruth en Podotherapie Peeters. Die zorgaanbieders hebben straks ruim 10.000 patiënten onder hun hoede. Dat kan nog meer worden, want er lopen nog gesprekken met enkele andere zorgaanbieders. De disciplines in het gezondheidscentrum gaan nauw samenwerken en hebben aandacht voor preventie, klantgerichtheid en toegankelijke zorg.

Zinnige zorg
De gezamenlijke missie is om op persoonlijke wijze, laagdrempelig, goede en zinnige zorg te leveren voor de directe omgeving. Het centrum richt zich op de wijk Ruwaard, maar de meeste praktijken leveren ook zorg aan inwoners buiten de wijk. Het bureau homemade architectuur uit Vleuten is in de arm genomen voor het ontwerp van het gezondheidscentrum. Bij de ontwikkeling zal veel aandacht worden besteed aan de duurzaamheid van het gebouw. De intentie is om in 2021 te starten met de bouw. Het gezondheidscentrum zal dan in 2022 in gebruik worden genomen.

Meer berichten