Eritreaans eten in pop-up restaurant Huis van Asmara

Luwam en Tsega koken een Eritrese maaltijd bij 't Hof in de Houtstraat. Wie het wil proeven, kan vanaf donderdag 7 februari aanschuiven.
Luwam en Tsega koken een Eritrese maaltijd bij 't Hof in de Houtstraat. Wie het wil proeven, kan vanaf donderdag 7 februari aanschuiven. (Foto: )

OSS - Tsebi, injera of alicha. Drie gerechten uit de Eritreaanse keuken. Wie nieuwsgierig is aangelegd en houdt van avontuurlijk eten, kan dit soort Oost-Afrikaanse gerechten proeven in het Huis van Asmara. Dat pop-up restaurant van twee uit Eritrea afkomstige koks opent donderdag 7 februari haar deuren in 't Hof in de Houtstraat.

Het Huis van Asmara, vernoemd naar de hoofdstad van Eritrea, is de opvolger van pop-up restaurant Huis van Damascus, dat Syrische gerechten serveerde. Een logisch vervolg, vindt Angelo Schuurmans van de initiërende organisatie Thuis in Oss. "Het grootste deel van de statushouders die zich de afgelopen jaren in Oss hebben gevestigd is afkomstig uit Syrië. Maar een tweede grote groep statushouders in Oss is afkomstig uit Eritrea. Thuis in Oss vindt het belangrijk om ook deze mensen te ondersteunen bij het vinden van hun weg in de Nederlandse samenleving", vertelt Angelo.

Huis van Asmara serveert vanaf donderdag 7 februari de Oost-Afrikaanse spijzen, in eerste instantie voor drie weken van donderdag tot en met zondag. Koks Luwam Tesfay en Tsega Fsahation uit Oss brengen een culinaire reis door Eritrea in de vorm van een driegangen-menu bij 't Hof. Die tea- en lunchroom verandert elke laatste donderdag en vrijdag van de maand in een pop-up restaurant met een buitenlandse keuken en heeft dus ervaring met het pop-up concept.

Een plaats reserveren in het Huis van Asmara kan via de website www.thuisinoss.com.

Meer berichten