Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie (Foto: Hans van Oosterhoudt)

Poëzieweek in Oss

OSS - Het Poëzie Podium Oss (PPO) houdt in de week van donderdag 31 januari tot en met woensdag 6 februari een aantal activiteiten naar aanleiding van de Nationale Poeziëweek. Het thema van die week voor dichtkunst is dit jaar 'vrijheid'.

Het PPO heeft voor deze activiteiten samenwerking gezocht met Theater De Lievekamp, waar op vrijdag 1 februari een tribute wordt gehouden voor tekstdichter Lennaert Nijgh, die zijn naam vestigde met gedichten op muziek gezet en vertolkt door Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Rob de Nijs.

Ode
Daar treden dichters van het PPO op, waaronder stadsdichter Kitty Schaap, maar ook voormalig stadsdichter van Heesch, Mas Papo. Veel muziek is er onder meer van sopraan Ine van Huet, violiste Iris van Nuland, de band d'Hoofd en Duo Bagage et ses Amis. Kaarten voor het Lennaert Nijgh Tribute kunnen à 7,50 euro worden gereserveerd via de Theaterkassa (0412-648922) of via de website www.lievekamp.nl. De tribute-avond begint om 20.15 uur in de Rabozaal.

Stadsdichter
Andere PPO-activiteiten zijn er op donderdag 31 januari om 20.00 uur bij K26 in de Kruisstraat tijdens een Open Podium, waar dichters van het Poëzie Podium optreden met gedichten op het thema vrijheid. Aanvang 20.00 uur. Op zaterdag 2 februari kan men vanaf 14.30 uur luisteren naar de gedichten van stadsdichter Kitty Schaap en 'friends' bij Boekhandel Derijks.

Meer berichten