Verkleed gaan is uiteraard traditie bij het Klûnen, ook bij de editie van 2017 waar deze foto genomen is. Nieuw dit jaar is de wedstrijd, waarbij men in duo's op rolschaatsen de tocht aflegt.
Verkleed gaan is uiteraard traditie bij het Klûnen, ook bij de editie van 2017 waar deze foto genomen is. Nieuw dit jaar is de wedstrijd, waarbij men in duo's op rolschaatsen de tocht aflegt. (Foto: Thomas Segers)

Nieuwe organisatie blaast Klûnen Oss nieuw leven in

OSS - De zesendertigste editie van het Osse Klûnen trekt zondag 10 februari door het centrum. Met de touwtjes in handen van een nieuwe organisatie hoopt de horeca de kroegentocht ook de komende 35 jaar door te laten gaan.

Het is namelijk evenementenorganisatie Partycrew, bekend van Absolute Orange, Muziekboulevard, LEF! Festival en de Breakout Run, die de regie voert over het Klûnen dit jaar. De reden daarachter ligt in het feit dat de Klûntocht afgelopen jaren steeds kleiner werd, omdat de kleine bruine kroegjes uit het Osse straatbeeld verdwijnen.

Vertrouwd en gezellig
''De uitdaging ligt er voor ons in om Klûnen in Oss net als andere jaren vertrouwd en gezellig te houden", vertelt Remy van der Kwartel van Partycrew. Momenteel zijn er negen deelnemende locaties, maar dat aantal kan nog stijgen als locaties zich alsnog willen aanmelden. ''De deadline voor het inschrijven van de locaties is eind november eigenlijk al verlopen. We kunnen ons echter best voorstellen dat een aantal locaties alsnog graag wil deelnemen aan Klûnen in Oss. Zolang dat nog mogelijk is zullen we dat ook zeker niet tegenhouden'', aldus Remy.

Via ticketverkoopsite Eventbrite.nl kunnen tot zondag 10 februari kaarten worden gekocht in de voorverkoop voor 7,50 euro. Voor dat startgeld krijgen deelnemers een kopje snert en het eerste biertje, samen ter waarde van 6 euro. Verder wil de organisatie het evenement een nieuw tintje te geven en met twee startlocaties om daardoor meer variatie voor de bezoeker te bieden.

Extra uitdaging
Nieuw dit jaar is de Klûnwedstrijd, waarbij deelnemers in duo's verkleed en met elastieken aan elkaar verbonden op skates zo snel mogelijk alle deelnemende kroegen bezoeken. Het winnende team kan daarmee 250 euro en vijftig munten verdienen voor zijn of haar carnavalsvereniging. Volgens de organisatie een mooie uitdaging voor de teams en een fijne prijs om mee naar huis te nemen. Of op te drinken natuurlijk.

Meer berichten