De handknoperij in 1956, waar druk wordt gewerkt aan een tapijt voor het Tuschinski Theater in Amsterdam. Foto: Leo van den Bergh.
De handknoperij in 1956, waar druk wordt gewerkt aan een tapijt voor het Tuschinski Theater in Amsterdam. Foto: Leo van den Bergh. (Foto: )

Lezing over historie Tapijtfabriek Bergoss

OSS - Oud-archivaris Agnes Lewe van Stadsarchief Oss geeft dinsdag 29 januari om 19.30 uur een lezing over de tapijtfabriek Bergoss. Zij maakt aan de hand van een historische plattegrond en foto's een rondgang door het bedrijf maken waarbij de verschillende onderdelen van Bergoss aan de orde komen.

Lewe heeft de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan in de bedrijfsarchieven van Bergoss. Aan de hand hiervan schreef ze het boek 'Bergoss over de vloer. De geschiedenis van de NV Gebroeders van den Bergh 1856 – 1982'. Ook is in het Stadsarchief tot en met zondag 10 februari de kleinschalige tentoonstelling 'Bergoss – werken bij de 'wattenjood'' te zien. De toegang tot de lezing is gratis, maar reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dat kan bij het Stadsarchief via informatie@stadsarchiefoss.nl of op dinsdag tot en met donderdag aan de balie of via T 0412 842010.

Op de website stadsarchiefoss.nl/collectie zijn ruim 1.400 foto's te zien die de geschiedenis van Bergoss verbeelden. Die zijn te vinden door te zoeken op 'Bergoss' met de filteroptie 'Beeldcollectie' aangevinkt.

Meer berichten