Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC
Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC (Foto: Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC)
Kijk naar Toen

Kijk naar Toen: Rietgedekte boerenschuur

MEGEN - Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Sleutel. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Megen: www.bhic.nl/megen, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen) of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

In 1982 - de boerderij waar deze schuur toe behoort staat er dan al een kleine 100 jaar - wordt deze Brabantse boerenschuur op de foto gezet. Het dak is traditioneel gedekt met riet, de zinken teil staat nog aan de zijkant, de ladder tegen de muur en door het kleine luik boven de schuurdeur kunnen we net naar binnen gluren en zien we het hooi op de hooizolder liggen. Was dit boerenbedrijf in '82 nog in bedrijf of werd hier toen al lang niet meer geboerd en zijn het de stille getuigen van een nog verder verleden waar we hier naar kijken?

We zijn benieuwd. Herken jij deze boerderij, die stond (of staat) aan de Kapelstraat? Weet jij hier iets over te vertellen? We nodigen je van harte uit om te reageren. Deel jouw herinneringen via het digitale geschiedenisboekje over Megen: www.bhic.nl/megen en kijk bij 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'. Foto: Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC

Meer berichten