Beginnerscursus bridge als wapen tegen eenzaamheid

OSS - Adrie Verwijst begint dinsdag 29 januari met een beginnerscursus bridge in ontmoetingscentrum De Bonte Hoef. Volgens Verwijst is het spelen van bridge een goede manier om op latere leeftijd in sociale beweging te blijven.

De kaartsport is volgens de cursusleider groter dan men op het eerste oog zou denken. In Oss en omgeving zijn zo'n twintig clubs en clubjes.De Nederlandse Bridgebond is qua ledental de elfde sportbond van Nederland, met ongeveer 120.000 leden. Deze mensen spelen in het competitieseizoen dus minstens een keer per week bridge op een club die aangesloten is. Daar komen nog bridgeclubs bij die niet bij de bond zijn aangesloten en spelers die thuis spelen. Aangesloten bij een club of niet, voor veel bridgers vormt het spelen een middagje of avondje uit en staan plezier en gezelligheid voorop. Het spelen van bridge is volgens Adrie Verwijst daarom meer dan een hobby ook gelegenheid om uit een isolement te komen of te blijven.

De beginnerscursus die dinsdag 29 januari begint bestaat uit twee keer twaalf lessen van 3 uur, in ontmoetingscentrum De Bonte Hoef aan de Vlasakkers in Oss. In die cursus leert men de basis van het bridgen op een gedegen en speelse manier kennen. Voor meer info kan men bellen naar Adrie Verwijst op 0412-652565 of kijken op BridgeLerenInOss.nl.

Meer berichten