Op een eerdere editie van de Jongerenbedrijvendag konden scholieren ontdekken of lassen wel wat voor hen was. Want wat nou als je helemaal geen vaste hand blijkt te hebben? Foto: Ron Rutten
Op een eerdere editie van de Jongerenbedrijvendag konden scholieren ontdekken of lassen wel wat voor hen was. Want wat nou als je helemaal geen vaste hand blijkt te hebben? Foto: Ron Rutten (Foto: Ron Rutten)

Bedrijvendag smeedt toekomst; scholieren op bliksemstage

OSS/BERNHEZE - Wie dinsdag 12 februari honderden gele hesjes ziet, hoeft niet bang te zijn voor een demonstratie in Oss. De hesjes worden gedragen door de ruim 1.300 leerlingen van het voortgezet onderwijs die op die dag op de fiets langs in totaal 107 bedrijven in Oss en Bernheze trekken. Met deze Jongerenbedrijvendag wil de Lionsclub Oss de scholieren helpen bij het maken van een profielkeuze en, uiteindelijk, hun toekomst.

Uit de 107 deelnemende bedrijven kiezen de scholieren drie voorkeuren uit, om te ontdekken waar hun interesses liggen. Voor hen is het belangrijk om eens van de dagelijkse praktijk op een bedrijf te proeven, om te checken of dat met hun verwachtingen overeenkomt. De bedrijven doen graag mee, want de bezoekende jongeren zouden zomaar als gekwalificeerde krachten kunnen terugkeren om openstaande vacatures te vullen.

Dit jaar houdt de Lionsclub Oss voor de vierde keer de Jongerenbedrijvendag. Samen met de Talentencampus Oss en financieel gesteund door de Rabobank Oss, gemeente Oss, gemeente Bernheze en de vele andere bedrijven wordt deze dag mogelijk gemaakt. Nieuw dit jaar is dat de volledige planning digitaal loopt via de Jongerenbedrijvendag App. Daarmee is het concept Jongerenbedrijvendag ook te organiseren in andere gemeenten, waar een goede match tussen opleiding en arbeidsmarkt net zo noodzakelijk is, zo laat de Lionsclub Oss weten.

Meer berichten