Onder andere Kim Feenstra is ambassadeur voor de Berghemse Stichting Dierenhulp. Vooral de kleinschaligheid spreekt haar aan.
Onder andere Kim Feenstra is ambassadeur voor de Berghemse Stichting Dierenhulp. Vooral de kleinschaligheid spreekt haar aan. (Foto: Foto: )

Vanuit Berghem wordt dierenleed in kiem gesmoord, met hulp van BN'ers

BERGHEM - Met het steriliseren van duizenden honden in het Caribische deel van ons koninkrijk heeft de Berghemse Stichting Dierenhulp toekomstig dierenleed voorkomen. Daarbij krijgt de organisatie steun van BN'ers model Kim Feenstra, presentator Carlo Boszhard en actrice Kimberley Klaver die zich als ambassadeur van de stichting opwerpen.

Stichting Dierenhulp heeft op Bonaire en Curaçao samenwerking gezocht met lokale dierenartsen om de populatie honden in bedwang te houden. Op Bonaire werden sinds 2008 ruim 1.755 dieren gratis geholpen door de dierenarts. Op Curaçao wordt met meerdere dierenartsen samengewerkt en werd eind 2018 nummer 11.691 ingevoerd in de database van Stichting Dierenhulp. Totaal dus 13.446 gratis ingrepen die veel leed voorkomen hebben.

Ambassadeurs vragen hulp
Topmodel Kim Feenstra, actrice Kimberley Klaver en tv-persoonlijkheid Carlo Boszhard steunen de aanpak en werken mee aan een campagne die de stichting uit Berghem nu start. "Het is niet moeilijk om goed te doen. Ik ben al ruim 15 jaar ambassadeur en heb gezien hoeveel goeds gedaan wordt met weinig middelen", reageert Carlo Boszhard. "Ik reis veel en zie veel leed met dieren", zegt Kim Feenstra. "Ik kwam via een collegamodel met deze stichting in contact en we hadden gelijk een klik. De kleinschaligheid en directheid spreekt mij enorm aan. Je weet direct wat er gedaan wordt", legt ze uit. Voor Kimberley Klaver is het eenvoudig: "Niets doen hoort gewoon niet bij mij. Toekijken is daarom ook geen optie, en ik ben blij dat wat kan doen."

Nog een hoop te toen
Steriliseren geeft volgens Stichting Dierenhulp een natuurlijk verloop en een gezondere populatie. De stichting heeft in 23 jaar veel ervaring opgebouwd. Naast preventie bewijzen ze lokale overheden nog een dienst op Sociaal vlak. Ze helpen vooral mensen die het zelf niet kunnen bekostigen. Toch is er volgens Mark Erwin Vos van Stichting Dierenleed nog een hoop te verbeteren. "Het wordt tijd dat overheden gaan inzien dat dieren levende wezens zijn. Die emoties kennen en gevoel hebben. De dierenverordening die wij op Curacao en Bonaire hebben aangeboden zou daarom aangenomen moeten worden. Het zijn Nederlandse dieren levend in het koninkrijk Nederland, en wij laten ze niet in de steek."

Meer berichten