'Brabantse Beste' bijeen. Zij vertegenwoordigen dit jaar als ambassadeurs 'goed ondernemerschap' binnen de provincie Brabant.
'Brabantse Beste' bijeen. Zij vertegenwoordigen dit jaar als ambassadeurs 'goed ondernemerschap' binnen de provincie Brabant. (Foto: Wim Hollemans)

Twee Osse ondernemers betiteld tot 'Brabants Beste'

OSS - De provincie Brabant heeft 24 werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf benoemd tot Brabants Besten. Daarbij horen ook Albert Frankenhuis van depostBode en Andriëtte Dobbelsteen van DRT Vloeren. Volgens de provincie verdienen zij een pluim omdat ze medewerkers op vernieuwende wijze inzetten en zo hun talenten optimaal tot recht laten komen.

De groep Brabants Besten voor 2019 bestaat uit twaalf nieuwe ambassadeurs (onder wie Frankenhuis) en twaalf die zijn herbenoemd (onder wie Dobbelsteen). Zij blinken, ieder op eigen wijze, uit in het invullen van hun werkgeverschap en bedrijfsvoering. De onderscheiden ondernemers doen dat bijvoorbeeld door mensen met een handicap aan te nemen en te begeleiden, door mensen op de werkvloer meer inspraak te geven over de inrichting van het werk, door een programma op te zetten waardoor oudere medewerkers langer fit blijven of door mensen zonder werkervaring binnen hun bedrijf op te leiden.

De provincie benoemt de ondernemers tot Brabants Besten omdat ze de denkkracht van innovatieve werkgevers wil benutten. Ze worden een jaar lang geholpen om hun ideeën en ervaringen met andere ondernemers te delen, bijvoorbeeld tijdens workshops, lezingen en rondleidingen door hun bedrijf. Zo versterken zij gezamenlijk de Brabantse arbeidsmarkt, is het idee.

Meer berichten