Foto:

Familie Van der Lee en The Blue Band

OSS - Wanneer aan de keukentafel bij de familie Van der Lee het woord carnaval valt beginnen de oogjes te glinsteren. Vader Eric, zijn vriendin Nancy en de kinderen Henk en Ilse lusten er wel pap van. Tijdens het carnavalsfeest zijn ze van vrijdag- tot en met dinsdagavond in de Osse binnenstad te vinden om met The Blue Band in menig kroeg, zaal en in de grote tent op De Heuvel de pannen van het dak te blazen en de sfeer er goed in te brengen. Ook de Groene Engel krijgt van hen steevast muzikaal bezoek. Medeoprichter, muzikaal leider en enthousiast gangmaker Eric van der Lee (52) vertelt: "Wij maken carnavalsmuziek met een vleugje hitparade uit alle tijden."

Door Dick Hubertus

The Blue Band werd opgericht in 1998 en is destijds ontstaan uit een groep van negen enthousiaste muzikanten van Stadsharmonie KVA. Inmiddels zijn het 22 bandleden die op trompetten, piccolo, alt- en tenorsaxen, trombones, sousafoon en slagwerk een van de grote sfeermakers van het Osse carnaval zijn. Eric bespeelt zelf de 11 kilo wegende sousafoon. Op weg naar een optreden stapt hij gewoon op de fiets met het instrument om de nek. Hij zegt: "Het mooie van The Blue Band vind ik dat we met z'n allen plezier maken met een goed stuk muziek. Mensen blij maken en sfeer brengen, dat is hartstikke leuk. Samen met bandleden Joyce Vlak en Leon van Aart arrangeer ik bestaande nummers speciaal voor de kapel."

Populair in nieuw jasje
Ilse (19) vult haar vader aan: "Wat ik fijn vind aan The Blue Band is dat we veel jeugdleden hebben. We hebben een mooie mix van oud en jong. We spelen lekker hard met een stevige beat. Zelf speel ik altsax. Wij met z'n vieren en een groot aantal bandleden is ook actief bij Stadsharmonie KVA, daardoor hebben we een goed muzikaal niveau. Haar broer Henk (21) die trompet speelt, zegt over het repertoire: "Wij steken vaak populaire nummers in een nieuw jasje zoals Dr. Bernhard van Bonnie St. Clair, Ghost Riders in the sky van Johnny Cash, Mon Amour van BZN en Angels van Robbie Williams. Die brengen we met schetterende trompetten, jankende trombones, scheurende saxen, een oorverdovende bas en gelardeerd met de vrolijke noten van de piccolo."

Elkaar oppeppen
Over hoe The Blue Band leden het in hemelsnaam volhouden om met carnaval 4 dagen lang de moed er in te houden vertelt Nancy (46): "Dat kan ook alleen als het je passie is. We zijn een hechte club met 22 enthousiaste mensen met een gezamenlijke hobby waar we een gevoel bij hebben. Als we dweilend door de stad gaan blijven we bij elkaar, gaan samen eten en peppen elkaar daarna weer op om verder te gaan. De wekelijkse repetities zijn voor ons heilig. En mocht er een verjaardag zijn, dan komen we maar wat later….."

On tour
Op carnavalsmaandag staat er voor de band steevast de zogenaamde Blue Band Tour op het programma. Twee leden plannen dan een tour langs plaatsen in de omgeving, terwijl dat voor de rest een verrassing blijft. Het hele gezelschap stapt dan in een bus om te beginnen aan een tocht langs feesttenten, zalen en kroegjes. Zo kregen ze al heel vaak de mensen in Boxtel, St. Michielsgestel, Balgoy en Nijmegen op de tafels aan het dansen. Behalve met carnaval is The Blue Band door het jaar heen ook actief bij evenementen rond kerst en Sinterklaas, maar ook op kapellenfestivals en braderieën. Eric: "En dat hopen we nog lang vol te houden. Mensen blij maken en sfeer brengen geeft veel voldoening."

Meer berichten